Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Edge voorlopig niet naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 12:06 CategorieAndroid

Microsoft heeft aangegeven dat het bedrijf voorlopig nog geen voornemen heeft de Microsoft Edge-browser naar Android en iOS te brengen. Dit nieuws komt wellicht vreemd over, aangezien Microsoft de laatste tijd andere platformen omarmt.

Geen Microsoft Edge voor Android en iOS

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf voorlopig nog geen plannen heeft de Microsoft Edge-browser naar Android en iOS te brengen. Maar dat betekent niet dat we de browser nooit op andere platformen mogen verwelkomen. Momenteel kijkt Microsoft wel naar de mogelijkheden de browser naar Android en iOS te porten, maar op dit moment geniet het niet de prioriteit. En dat is best opvallend, omdat Microsoft de laatste tijd andere platformen omarmt en zo’n beetje alle Windows only-apps op andere apparaten uitbrengt.

Tijdens de Build -presentatie kondigde Microsoft dan de Edge-browser aan en maakte het bedrijf bekend dat-ie ondersteuning aanbiedt voor extensies van de populaire browsers Chrome en Firefox. Beide browsers hebben in de loop der tijd heel wat externe opties gekregen van onafhankelijke ontwikkelaars, waardoor gebruikers hun browser zelf op functionaliteit konden inrichten. Dat kan straks dus ook met de nieuwe browser van Microsoft: ontwikkelaars kunnen hun code met weinig moeite implementeren in Edge.

Die richtlijnen zijn niet streng: ontwikkelaars moeten er enkel voor zorgen dat de app binnen de Edge-structuur past. Dat moet voor het gros van de developers dus wel goed komen. Deze stap is onderdeel van het nieuwe multiplatform-Windows, waar allerlei platformen samenkomen binnen de Windows-omgeving (net zoals het feit dat je nu ook min of meer Android- en iOS-apps kunt draaien binnen Windows 10). Het moet het platform als geheel aantrekkelijk maken voor iedereen en voorlopig lijkt het erop dat dit Microsoft zal gaan lukken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.