Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bundelt apps met 20 andere Android-partners

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 9:48 CategorieAndroid

Microsoft heeft bekendgemaakt een deal te hebben gesloten met twintig andere Android-fabrikanten om standaard Microsoft-apps te bundelen met de hardware. Samsung en Dell gingen onder meer Sony en LG al voor in deze ontwikkeling.

Sony, LG en meer bundelen Microsoft-apps met hardware

Microsoft heeft aangekondigd met meerdere Android-fabrikanten de deal te hebben gesloten om standaard apps van het bedrijf uit Redmond te bundelen met hun Android-hardware, zoals tablets. Dat betekent dus dat wanneer je straks Android-producten koopt van onder meer Sony en LG, je standaard de volgende applicaties meekrijgt: Word, Excel, PowerPoint, Skype, OneNote en OneDrive. Dit is natuurlijk een gigantische overwinning voor Microsoft, die zodoende een groot publiek kan bereiken dat nieuwe tablets koopt.

Microsoft is hier zich natuurlijk van bewust, want anders maak je niet een dergelijke deal. Het bedrijf uit Redmond neemt het ook direct op tegen Google, die ook zijn eigen applicaties standaard bundelt met nieuwe Android-hardware. Desondanks betekent dit niet dat Microsoft gegarandeerd succes behaalt, aangezien de tablet-markt op dit moment een dip doormaakt. De verwachting is dat die markt volgend jaar en het jaar erop weer aantrekt; voorlopig lijkt het dus nog enigszins op een gok voor Microsoft deze stap te zetten.

Naast Sony en LG heeft Microsoft dus nog een deal gesloten met achttien andere fabrikanten. Axdia, Cube, DL, General Procurement, Grupo Nucleo, Haier, Inco, Ionik GBMH, Iview, Multilaser, Noblex,Pacific (Vulcan), Philco, Positivo, Prestigio, Teclast, TMAX Digital en Wortmannn. Eerder kondigde Microsoft al een soortgelijke afspraak aan met onder meer Samsung en Dell, waardoor het totaal aantal fabrikant dat standaard Office- en Skype-apps bundelt met hun hardware, uitkomt op meer dan dertig producenten.

  • Delen:

Reacties

  1. pascal
    27 mei, 2015 om 16:11

    Nu hoeven deze producten Microsoft geen geld meer te betalen voor het gebruik van android… Dus het gaat ze wel een hoop geld kosten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.