Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Edge krijgt later sync-opties en meer

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 9:31 CategorieApplicaties

Microsoft heeft laten weten dat de nieuwe browser van het bedrijf, Microsoft Edge, later wordt voorzien van sync-opties en meer. Het bedrijf heeft echter nog niet aangegeven wanneer we die functies mogen verwachten.

Microsoft Edge krijgt straks meer functies

Het is geen geheim meer dat Microsoft keihard werkt aan een Internet Explorer-opvolger in de vorm van de Microsoft Edge-browser. De oude browser van het bedrijf heeft een te groot slecht imago door de jaren heen gekregen en daarom wil Microsoft het opnieuw proberen, met een gloednieuw programma. In een recente Q&A op Twitter heeft Microsoft een aantal vragen beantwoord over de Edge en daardoor weten we nu bijvoorbeeld dat de browser wordt voorzien van synchronisatieopties en meer.

Die synchronisatieopties gelden voor je favorieten, wachtwoorden, geschiedenis en tabs, net zoals dat ook het geval is met bijvoorbeeld de Chrome-browser van Google. Helaas weten we niet wanneer we deze functies mogen verwachten, aangezien Microsoft alleen bekendgemaakt dát we ze mogen verwachten, maar niet wanneer. Deze aankondiging komt echter niet als een verrassing: Microsoft heeft in een eerder stadium al aangegeven dat de browser een ware concurrent moet gaan worden voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

Dergelijke functies zijn dan ook echt nodig, zeker wanneer je van plan bent de Edge-browser op meerdere platformen, zoals je laptop, tablet, smartphone en Xbox, te gebruiken. Helaas komt er voorlopig nog geen Android- en iOS-versie op de markt en is het ook nog helemaal niet zeker of die er ook daadwerkelijk komt. Daarmee wordt de Edge-browser straks alleen interessant voor de mensen die alles Microsoft in huis hebben staan, waardoor het misschien een negatieve impact op het succes van de browser kan hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.