Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Edge wordt veiliger dan Internet Explorer

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2015, 11:16 CategorieWindows

Eén van de belangrijkste dingen binnen Windows 10 zal beveiliging worden. Maar daar krijgt het besturingssysteem hulp bij van Microsoft Edge. Deze browser zal namelijk veel veiliger worden dan Internet Exlorer, aldus Microsoft.

Microsoft Edge helpt Windows 10 bij beveiliging

Eén van de belangrijkste aspecten van Windows 10 zal de beveiliging worden. En daar krijgt het OS hulp bij van de nieuwe browser van Microsoft: de Microsoft Edge. Het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat dit z’n meest beveiligde browser ooit wordt. Het gebeurt niet vaak dat een bedrijf zijn oudere product, dat nog op de markt is, even een natrap geeft, maar eigenlijk zien we Microsoft niets anders doen sinds de presentatie van Edge. Deze browser moet namelijk alles worden wat Internet Explorer niet is: sneller, beter én veiliger, dus.

Microsoft Edge zal naast bekende technieken als SmartScreen, Certificate Reputation checking en, natuurlijk, HTTPS, ook andere middelen bevatten om je internetsessies veilig te houden, waaronder de extra beveiliging van HTTP2 en de nieuwe TLS-standaard. Daarnaast zal Edge ook een diepere integratie met Windows 10 kennen en daardoor gebruik kunnen maken van Microsoft Passport. Ook zal de browser z’n eigen omgeving krijgen waarin het de rendering engine plaatst. Die zal dus niet geïntegreerd zitten in het besturingssysteem.

Als laatste is het zo dat de Edge-browser door Microsoft geüpdatete kan worden, zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen. Zo blijft je altijd up-to-date met de laatste (beveiligings)technieken en dat moet de online veiligheid ook weer ten goede komen. Overigens is er ook een zogenaamde bug bounty program, waar gebruikers zelf lekken en andere fouten kunnen rapporteren bij Microsoft, mocht het bedrijf deze zelf over het hoofd hebben gezien. De boodschap is in elk geval duidelijk: Microsoft Edge wordt veiliger dan Internet Explorer.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.