Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft houdt malafide Android-apps in de gaten

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2015, 9:56 CategorieAndroid

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf ervoor gaat zorgen dat er geen malafide Android-applicaties op Windows 10 worden uitgebracht. Vorige week maakte Microsoft bekend dat Windows 10 zowel Android- als iOS-apps gaat ondersteunen.

Microsoft: Geen malafide Android-apps binnen Windows 10

Microsoft heeft vorige week, tijdens de Build 2015-presentatie, laten weten in Windows 10 ook Android- en iOS-applicaties te gaan ondersteunen. Want als je ze niet kunt verslaan, kun je maar net zo goed meedoen. Of nou, ondersteunen is ook een groot woord: ontwikkelaar kunnen met minimale moeite hun Android- en iOS-applicaties porten naar Windows 10. Nu klinkt dat natuurlijk als ontzettend groot en goed nieuws, maar er zit ook een duidelijk negatief aspect aan: de Play Store heeft nogal wat malafide apps.

Nu wil Microsoft voorkomen dat de Microsoft Store van Windows 10 straks ook vol staat met die schadelijke software. Het bedrijf heeft aangegeven een team klaar te hebben gestoomd die de apps in de gaten gaat houden, zodat die applicaties dus niet de overstap zullen maken van Android naar Windows 10. Mocht het onverhoopt wel gebeuren, dan kan datzelfde team er snel voor zorgen dat die software rap uit de winkel verdwijnt. Maar voorkomen is beter dan genezen en daar wil Microsoft zich meer op gaan richten.

Microsoft heeft, ondanks de veel kleinere winkel, in het verleden zelf ook last gehad van malafide applicaties binnen de Windows Store. Zo verscheen eerder ineens Lego Batman 3 als app, wat helemaal niet kan, en kunnen gebruikers vaak zelf geen goede versie van de populaire VLC-mediaspeler vinden, vanwege de wildgroei aan (mogelijk schadelijke) kopieën van de app. Het is daarom goed om te weten dat het bedrijf er alles aan zal doen de Windows 10 Store niet nog schadelijker te maken, door in te zetten op preventie in plaats van genezing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.