Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kondigt officieel Cortana aan voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 14:41 CategorieAndroid

Microsoft heeft op dinsdagmiddag Nederlandse tijd officieel bekendgemaakt dat het de assistent Cortana naar Android en iOS brengt. Cortana is een digitale spraakassistent, die je kunt vergelijken met Siri op iOS en Google Now op Android.

Cortana komt naar Android en iOS

De kogel is door de kerk: de maanden van geruchten kondigt Microsoft op dinsdagmiddag Nederlandse tijd aan Cortana naar Android en iOS te brengen. Het bedrijf uit Redmond gaat per besturingssysteem aparte applicaties uitgeven om ervoor te zorgen dat alles straks vlekkeloos werkt buiten Windows om. Hoewel Microsoft nu nog werkt met een gelimiteerde versie van Cortana, wil de softwaregigant benadrukken dat je straks letterlijk dezelfde verzoeken kunt maken, opdrachten kunt geven en vragen kunt stellen, ongeacht het platform.

Microsoft maakt ook bekend dat we tegen het einde van juni de applicatie kunnen verwachten voor Android. Heb je een iOS-apparaat, dan moet je nog wat langer wachten. Hoewel Microsoft wel van plan is de app dit jaar nog uit te brengen, is niet bekendgemaakt wanneer dat dan precies is. Ondanks het feit dat Microsoft aangeeft dat Cortana per platform hetzelfde kan, zitten er toch wat haken en ogen aan: op Windows krijg je de volledige Cortana-ervaring. Als third-party ontwikkelaar loop je nu eenmaal tegen beperkingen aan.

Desondanks maakt Microsoft wel de belofte dat Cortana notificaties kan uitzenden. Zo kun je direct informatie ontvangen van sportwedstrijden, vliegtuigvertrektijden en meer; in elk geval de functies die we nu ook al zijn tegengekomen in de preview builds van Windows 10 en Windows Phone. Cortana wordt onderdeel van een cross-platform-netwerk, waar je als gebruiker relevante apps voor je Windows-, Android- en iOS-apparaat kunt vinden; die apps bestaan natuurlijk voornamelijk uit applicaties uit de stallen van Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.