Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft lanceert Surface Pro 4 deze maand’

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2015, 9:04 CategorieWindows

Naar verluidt gaat Microsoft de Surface Pro 4 twee-in-een-tablet deze maand lanceren en dan al over ongeveer een week of twee. Het bedrijf uit Redmond heeft onlangs nog de Surface 3 gelanceerd.

Gerucht: Surface Pro 4 medio mei aangekondigd

Volgens de laatste geruchten is Microsoft voornemens de twee-in-een-tablet Surface Pro 4 medio mei te lanceren (onduidelijk is of dit ook voor Nederland geldt). Hoewel Microsoft er zelf nog niets over heeft bekendgemaakt en we ook niet met zekerheid kunnen zeggen of dit gaat gebeuren, is de enige pilaar van dit gerucht het feit dat de Surface Pro 3 alweer een jaar op de markt is en dus aan vervanging toe is. Verder zijn er wat ons betreft aanwijzingen om te denken dat Microsoft inderdaad deze maand de Pro 4 aankondigt.

De Surface Pro 4 zou een vijfde generatie Intel Broadwell-processor krijgen. Het design staat toe dat er geen fan nodig is om de hitte af te stoten; wel heeft het apparaat kleine gaatjes waar die hitte uit kan, maar die zijn niet zo groot en zichtbaar als bij de Surface Pro 3. Ook zou de Pro 4 veel minder lawaai maken, juist vanwege dat gebrek aan een ventilator. Bovendien zou het apparaat veel dunner worden, maar niet per se lichter. Ook wordt er gezegd dat de Surface Pro 4 een scherm van 12 inch krijgt; de resolutie is hetzelfde als op Pro 3.

Onduidelijk is of er nog andere opties komen wat het scherm betreft. En als we de geruchten mogen geloven, afkomstig van iemand die een prototype in handen heeft, dan lijkt de Pro 4 ontzettend veel op de Pro 3, als je kijkt naar het scherm, de batterij, de plaatsen van de poorten en de kickstand. Het is voorlopig nog even gissen of deze geruchten kloppen natuurlijk. En voorlopig zullen we er nog niet achter komen, aangezien Microsoft zich voor nu wil focussen op de Surface 3, wat natuurlijk volledig te begrijpen is. We wachten rustig af.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8
Microsoft Surface 3
Windows 8

Reacties

  1. Leon
    06 mei, 2015 om 16:45

    Het bedrijf uit California is een bedrijf uit Washington

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.