Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft ondersteunt als eerste de middelvinger-emoji

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2015, 9:30 CategorieWindows

Via Emojipedia is naar buiten gekomen dat Microsoft de middelvinger-emoji implementeert in het aankomende en nieuwe Windows 10. Apple zou al eerder de kans hebben gekregen de emoji te kunnen gebruiken, maar heeft hem toen afgewezen.

Lekker je middelvinger opsteken in Windows 10 dankzij Microsoft

De populariteit van de emoji is in de laatste jaren enorm toegenomen. We gebruiken die smileys en andere plaatjes als synoniem voor zinnen en bedoelingen op WhatsApp, Twitter, Instagram en andere sociale media. Jezelf uitdrukken via zo’n emoji mag dan misschien geen nieuw idee zijn, het idee is wel enorm aangeslagen met de introductie van de smartphone en later ook de tablet, omdat we ze opeens in ons dagelijkse leven voor alles en nog wat konden gebruiken. En in de toekomst zal het gebruik waarschijnlijk gaan toenemen.

Mocht je je afvragen wie er de leiding heeft over al die kekke plaatjes, want daar is uiteraard in (non-profit) bedrijf voor, dan kunnen we je vertellen dat dit het Unicode Consortium is. Een bedrijf dat als taak heeft “developing, maintaining, and promoting software internationalization standards and data”. Het maken van nieuwe emoji is een controversieel proces, zo geeft het bedrijf aan, en het is aan externe bedrijven of ze de nieuwe emoji willen omarmen of niet. Eén van die emoji die eerder werd afgewezen, is de middelvinger-emoji.

Apple was één van de bedrijven die de middelvinger-emoji had afgewezen toen het de kans kreeg deze te gebruiken vanaf iOS 8.3. Ondertussen heeft Microsoft daar lak aan en heeft laten weten de middelvinger-emoji gewoon te willen implementeren in Windows 10. Zie de bovenstaande afbeelding voor alle kleuren waarin de emoji straks beschikbaar is. Onduidelijk is nog of Google dit plaatje zal gaan implementeren in Android middels een update, maar tot die tijd steekt Microsoft lekker z’n middelvinger op naar de andere grote tech-bedrijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.