Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft ruimt eigen app store op voor Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 11:12 CategorieApplicaties

Microsoft heeft aangegeven momenteel bezig te zijn met de opruiming van de eigen app store, aangezien die letterlijk vol met troep staat. Het bedrijf uit Redmond doet dit nu alvast, zodat je tijdens de lancering van Windows 10 een opgeruimde winkel hebt.

Een schone lei voor Windows 10

Dat de app store van Microsoft letterlijk vol met troep staat, is geen geheim meer. Je vindt er verschillende apps van andere ontwikkelaars die extreem veel op elkaar lijken en soms applicaties die niet eens zijn uitgebracht door de oorspronkelijke uitgever, zoals LEGO Batman 3. Daar waar het bedrijf dus de hoop had dat deze digitale winkel een florerend platform moest gaan worden voor iedereen, werd dus uiteindelijk een nachtmerrie voor zowel consument als producent, met allerlei applicaties die zich anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn.

Daar komt nu verandering is: Microsoft haalt namelijk een bezem door zijn eigen winkel en is begonnen met opruimen. Weg met de apps die te veel op elkaar lijken, weg met de apps die niet doen wat ze wel beloven en weg met de apps die eigenlijk helemaal niet zijn uitgebracht op het platform. Microsoft doet dit nu, zodat het bedrijf met een schone lei begint wanneer Windows 10 deze zomer op de markt wordt uitgebracht. Wat er dan nog van de app store overblijft is even afwachten, maar het gros van de troep zal dan verdwenen zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft zijn eigen digitale winkel moet opruimen. In augustus 2014 was het ook al raak voor het bedrijf, toen het de eerste opruimronde aankondigde en daarmee erkende dat het een hardnekkig probleem had, genaamd crap apps. Destijds werden er al meer dan vijftienhonderd applicaties verwijderd. Nu stelt Microsoft duidelijke richtlijnen in voor de applicaties binnen de eigen app store, zodat, hopelijk, dergelijke praktijken voortaan tot het verleden behoren en we allemaal normale apps installeren.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.