Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont prototypes van Surface-tablet in video

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 12:20 CategorieWindows

In een uitgebreide video laat Microsoft het complete designproces van de Surface-tablets zien: het begon allemaal met een enkele schets. De presentatie duurt meer dan een uur, maar hij is de moeite waard.

Video: check het designproces van de Surface-tablet

Het bouwen van hardware is natuurlijk compleet anders dan het bouwen van software, dus toen Microsoft aan de slag ging met de Surface-tablet, moest het bedrijf beginnen met een schets. Tijdens de Ignite-presentatie van Microsoft, gaf  Ralf Groene, Senior Creative Director van het Surface-team, een kijkje in de keuken van het van oorsprong softwarebedrijf. Groene vertelt onder meer over het designproces van de Surface en laat in de video enkele prototypes zien die het daglicht niet hebben gehaald. Check de video hieronder.

De nieuwste Surface is de Surface 3: een twee-in-één-apparaat die de draagbaarheid van een tablet met de gebruiksvriendelijkheid van een laptop moet combineren. Onder de motorkap van de Surface 3 zit een quadcore Intel Atom x7-processor. Met een volle batterij is tot tien uur lang video af te spelen. Verschillende opslag- en geheugenconfiguraties bieden consumenten een brede keus uit prestaties en capaciteit. Verder heeft het apparaat een 10.8-inch HD multitouch-scherm met een 3:2-beeldverhouding en stereospeakers met Dolby Audio.

Verder beschikt de Surface 3 over twee camera’s. Allebei de camera’s zouden in 1080p foto’s kunnen opnemen. De camera aan de achterkant heeft 8 megapixels en de camera aan de achterkant heeft 3,5 megapixels tot zijn beschikking. De schermresolutie is 1920 bij 1280 pixels en het gewicht van de tablet komt op 622 gram neer. De Surface 3 is standaard geklokt op 1,6 GHz, maar kan, dankzij de Intel Burst-technologie, 2,4 GHz behalen. Een opvallend detail aan het design: er is geen fan aanwezig, zoals eerder al werd gemeld.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.