Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft: Windows 10-upgrade 1 jaar gratis na release

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2015, 20:23 CategorieBesturingssystemen

Het was al bekend dat Microsoft de upgrade naar Windows 10 gratis zou maken voor iedereen die direct zou overstappen. Maar er zit een duidelijke houdbaarheidsdatum op die deal: een jaar na de release is de upgrade niet meer gratis.

Windows 10 na het eerste jaar niet gratis

Microsoft heeft Windows 10 vanaf het begin af aan goed in het licht gezet, door te zeggen dat de upgrade naar het OS in het eerste jaar gratis is. Daarvoor moet je wel een geschikt apparaat thuis hebben staan: in elk geval hardware waar Windows 7, Windows 8 of Windows Phone 8.1 op staat. Microsoft heeft deze deal in het leven geroepen om er zeker van te zijn dat het bedrijf heel snel de één miljard gebruikers-mijlpaal behaalt, om dan nog steeds te kunnen claimen dat het het grootste marktaandeel van besturingssystemen heeft.

De manier waarop Microsoft altijd vertelde dat de upgrade naar Windows 10 het eerste jaar gratis is, liet voor sommige mensen genoeg ruimte over voor verschillende interpretaties maar deze week heeft het bedrijf uit Redmond meer duidelijkheid gegeven. In feite is het besturingssysteem het eerste jaar na zijn release gratis te downloaden en te gebruiken. Wanneer je de software binnen dit jaar downloadt mag je deze vervolgens gratis blijven gebruiken. Upgrade je na dit eerste jaar, dan moet je betalen voor het softwarepakket.

Helaas weten we nog niet hoeveel de verschillende pakketten gaan kosten en wanneer we het besturingssysteem precies mogen verwachten voor al onze verschillende apparaten. De zomer van 2015 of vlak erna is het enige wat op dit moment bekend is. Maar dan komt Windows 10 ook direct uit in bijna alle landen ter wereld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.