Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederlandse startup Bundle helpt je je foto’s beheren

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2015, 17:30 CategorieApplicaties

Nederlandse startup Bundle heeft vandaag haar app officieel gelanceerd. Na een periode van beta-testen is de app nu voor iedereen beschikbaar met een iPhone of Android-toestel. Met de app kun je foto’s sorteren in zogenaamde bundles, waardoor je ze makkelijker terug kunt vinden. Een speciaal systeem dat objecten op je foto herkent zorgt ervoor dat je alleen je beste foto’s bewaart.

Bundle

Bundle is in principe geen app waarmee je een backup van al je foto’s kunt maken. In plaats daarvan focust de app zich op het verzamelen en sorteren van foto’s. Wie de app installeert wordt eerst gevraagd om een account aan te maken. Daarna maakt de app je eerste bundle aan, een verzameling foto’s van bijvoorbeeld een vakantie of verjaardag.

Door onder andere te kijken naar het tijdstip waarop de foto is gemaakt en de locatie, ontdekt de app welke foto’s bij elkaar horen. In onze tests werkt dit perfect, en worden de juiste foto’s geselecteerd. Nog even een naam geven, en je bundle is klaar. Nieuw gemaakte foto’s worden automatisch herkend en indien er een potentiële bundle is, wordt deze voorgesteld. Zo hoef je niet zelf foto’s bij elkaar te zoeken als je de app al langere tijd gebruikt.

Je kunt ook aan vrienden vragen om foto’s aan een bundle toe te voegen. Op die manier groeit de bundle en zijn alle foto’s op een plek verzameld. Maak je geen zorgen als je een paparazzi-vriend hebt die door middel van de burst-modus tientallen foto’s in een keer maakt: de app kiest op basis van gezichtsherkenning, lachherkenning en dubbele-foto herkenning automatisch de beste foto’s uit en negeert de rest.

Ondanks het feit dat Bundle zich niet specifiek focust op het bewaren van je foto’s, zijn er wel mogelijkheden om Bundles veilig te bewaren. Zo kun je inloggen met Dropbox of Google Drive, en bepaalde Bundles via deze services opslaan. Dit is op dit moment nog gratis, maar gaat in de toekomst €1 per maand kosten. Voor €5 bewaart Bundle alle foto’s in Bundles voor je, in de originele kwaliteit. De gratis versie slaat al je foto’s op, maar met een lagere resolutie.

Bundle is gratis verkrijgbaar op zowel Android als iOS, en werkt op smartphones en phablets. Tablet-versies komen volgens de makers binnenkort.

  • Bundle
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.