Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nexus 6 heeft problemen met mobiele verbinding’

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 11:51 CategorieAndroid

Een aantal Nexus 6-eigenaars melden dat er problemen zijn opgedoken met de mobiele verbinding van de phablet, zowel in de Verenigde Staten als Groot-Brittannië. Onduidelijk is waar het door komt en helaas is er ook nog geen directe oplossing beschikbaar.

‘Mobiele dataverbinding valt uit bij de Nexus 6’

Als je het vlaggenschip voor Android-smartphones en -phablets bent, zoals de Google Nexus 6, dan krijg je vaak meer aandacht dan de Android-apparaten met een laagje van de verantwoordelijke fabrikanten. Dat kan goed uitpakken, maar soms ook slecht. In de meeste gevallen is het zo dat alle goede aspecten van, in dit geval, de Nexus 6 behandeld worden, maar wanneer er dan iets mis is met het apparaat, dan wordt dat ook breed uitgemeten. En dat zien we nu wederom gebeuren met een probleem van het apparaat.

Een groot aantal Nexus 6-gebruikers heeft namelijk van zich laten horen. Wat blijkt: de dataverbinding werkt niet naar behoren. Daardoor komen sms’jes niet aan en wanneer de gebruikers een belletje plegen, gaat die direct over naar de voicemail. Dit probleem doet zich voor bij meerdere versies van Android 5.0 en Android 5.1, dus het valt niet specifiek te wijten aan een Android-versie en lijkt dus aan de hardware te liggen (of wellicht een combinatie daarvan). Wat het ook is: er is helaas geen directe oplossing beschikbaar voor het probleem.

De problemen doen zich momenteel het meeste voor in Noord-Amerika, maar ook enkele gebruikers in Groot-Brittannië hebben laten weten dat de verbinding niet naar behoren werkt. De phablet opnieuw opstarten lijkt te helpen, maar slechts voor een paar minuten. Andere Nexus-apparaten, zoals de smartphones Nexus 4 en Nexus 5 hebben in het verleden dezelfde problemen ondervonden. Onduidelijk is echter of het aan het mobiele netwerk, de software of de hardware ligt. Eén ding is zeker: dit is super vervelend.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.