Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 9 krijgt eindelijk een update, maar niet naar Android 5.1.1

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 10:03 CategorieAndroid

Google voorziet de Nexus 9 eindelijk van een update, maar dit is niet de update die je zou verwachten voor een vlaggenschip. In plaats van vooraan te staan als het op nieuwe updates en innovaties aankomt, loopt de Nexus 9 pijnlijk achter op de rest.

De Nexus 9 krijgt eindelijk een update, maar…

Op dit moment ontvangt de Nexus 9 eindelijk weer eens een update, eentje die nu over-the-air wordt uitgebracht. En waar je zou verwachten dat dit vlaggenschip als eerste de overstap zou maken naar Android 5.1.1, zien we tot onze verbazing dat we slechts te maken hebben met Android 5.0.2. Juist, die Android-versie die al maanden geleden is vrijgegeven en waar al een handvol Nexus-apparaten voorbij zijn gegaan. Het feit dat de Nexus 9, die eigenlijk vooraan moet staan als het gaat om updates, nog op Android 5.0.1 draaide, is even erg.

De Google Nexus 9 is de nieuwste tablet binnen de Nexus-serie. Google kondigde de officiële opvolger van de Nexus 7 uit 2013 midden oktober aan. Je zou kunnen stellen dat de Nexus 9 een veel opzichten een uniek Google-product is. Het apparaat heeft een ips lcd-display van 8,9 inch, met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Dat is een opmerkelijk formaat, aangezien de beeldverhouding dan neerkomt op 4:3. Het is dus een van de weinig Android tablets met de beeldverhouding van een iPad. Lees ook onze recensie van het apparaat.

Android 5.1.1 Lollipop is een kleine update voor het besturingssysteem en is de opvolger van Android 5.1. Deze versie bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had. Google heeft nog niet bekendgemaakt wat de Android 5.1.1-update exact inhoudt maar we verwachten relatief kleine verbeteringen en bugfixes voor problemen die met Android 5.1 geïntroduceerd werden.

Download hier alvast de factory images van Android 5.0.2 voor de Nexus 9 als je echt niet meer kunt wachten.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.