Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nog meer informatie over Android M verschenen

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 10:37 CategorieAndroid

Er is meer informatie naar buiten gekomen ontremt Android M, het nieuwe Android-besturingssysteem dat Google heeft aangekondigd. Zo krijg je meer de controle over de systeeminstellingen die je terugvindt in het snelle menu.

Android M: de gebruiker is in controle

Google heeft woensdagavond Nederlandse tijd Android M aangekondigd, het nieuwe Android-besturingssysteem. Natuurlijk hebben we daar al een uitgebreid artikel over geschreven, maar vandaag zijn er nog meer details over het OS naar buiten gebracht.

  • Sneller applicaties verwijderen

Wanneer je nu een applicatie wil verwijderen die op je homescreen staan, dan dien je naar de instellingen van je Android-apparaat of de app-lade te gaan. In de app-lade kun een app verwijderen door hem naar de bovenkant van het scherm te slepen en onder instellingen is het mogelijk om via het kopje ‘apps’ alles te verwijderen wat je wilt. In Android M kun je straks direct applicaties verwijderen vanuit je homescreen.

  • App-lade scrolt straks verticaal

De app-lade is nog steeds in dezelfde stijl als Lollipop: je krijgt dus te maken met die witte achtergrond, waar niet iedereen blij mee is. Wat er veranderd is, is dat je nu verticaal door je apps en widgets scrolt. Ook staat er nu aan de linkerkant een letter van het alfabet, zodat je direct een app kunt vinden die met die letter begint. Ook kun je gewoon naar beneden scrollen wanneer je er even doorheen wil bladeren. Voor de widgets geldt hetzelfde: ook daar scrol je nu verticaal doorheen, in een veel overzichtelijker menu.

  • De snelle instellingen zelf vormgeven

Lollipop had een mooi verbetering: de aanpassing van het snelle menu, dat je naar beneden kunt trekken van de statusbalk. Daar verschijnen de meest basale instellingen en de instellingen die je zelf onlangs hebt gebruikt. Na dertig dagen verdwijnen de instellingen die je niet meer hebt gebruikt, tenzij het om een standaard optie gaat. In Android M krijg je straks de optie om zelf in te stellen wat je precies wilt zien in dat snelle menu. Ook is het mogelijk andere instellingen toe te voegen van apps die ondersteuning hebben ingebouwd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.