Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notifidgets brengt lockscreen widgets terug naar Android

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 17:27 CategorieAndroid

Voor de Android-gebruikers die het stom vinden dat de lockscreen widgets zijn weggehaald in Lollipop, is er nu Notifidgets. Deze applicatie brengt de lockscreen widgets terug door ze in de statusbalk van je Android-apparaat te plaatsen.

Brengt de lockscreen widgets terug naar Android

Mocht je Android-apparaat al zijn voorzien van Android 5.0 Lollipop of hoger, dan is je ongetwijfeld opgevallen dat je geen widgets meer kunt plaatsen op het lockscreen. Dat heeft een aantal mensen flink geïrriteerd. En daarom zijn er nu mensen opgestaan die er wat aan hebben gedaan: de app Notifidgets is daar het resultaat van. Deze app brengt als het ware de lockscreen widgets terug naar Android en introduceert hen voor het eerst aan de Lollipop-versie van het OS, door ze in de statusbalk te plaatsen. Je trekt hem naar beneden en daar staan ze.

Nu zijn de meeste Lollipop-designkeuzes goed bevallen bij het gros van de Android-gebruikers, maar het feit dat die lockscreen widgets verdwenen waren, was toch wel een groot gemis. Maar door de notificaties meer in beeld te brengen op het lockscreen, was er weinig ruimte over voor andere dingen. Maar daar kun je vanaf nu dus iets aan doen. Wanneer je de app hebt gedownload, dan zie je voortaan constant een notificatie links boven in beeld. Die geeft aan dat Notifidgets actief is en gaat pas weg wanneer je de app hebt uitgezet.

Je kunt vrijwel alle bestaande widgets plaatsen in de statusbalk van je Android-apparaat. De keuze is helemaal aan jezelf daardoor, hoewel je zult merken dat de ene widget net even wat geschikter is dan de andere. Sommige widgets werken niet zoals je zou willen of gewend bent dat ze werken, terwijl andere slechts een deel van hun functies behouden. En je kunt er ook maar één op je lockscreen plaatsen. Maar goed: het is in elk geval iets, totdat Google hen wellicht weer toevoegt. Notifidgets is gratis te downloaden maar na een week gebruik moet 0,99 euro betaald worden.

  • Notifidges
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.