Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nova Launcher krijgt Material Design en meer

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2015, 10:47 CategorieAndroid

De Nova Launcher, één van de betere Android launchers van dit moment, heeft eindelijk de overstap gemaakt naar het Material Design dankzij een nieuwe update. Daarnaast krijg je nog veel meer nieuwe functies tot je beschikking.

Material Design voor de Nova Launcher

De Nova Launcher wordt gezien als één van de meeste fijne launchers voor Android, zowel op je smartphone als op je tablet. Maar tot op heden had de launcher de overstap naar het Material Design van Android 5.0 Lollipop nog niet gemaakt, maar daar is gelukkig nu verandering in gekomen. Enkele weken geleden kreeg het bèta-versie van de launcher al de grote update en vandaag is hij beschikbaar voor iedereen. Als je het niet meer kunt houden van enthousiasme, dan raden we je aan direct de applicatie te updaten.

Wanneer je de update eenmaal verricht hebt, en je de 4.0-versie op je tablet hebt staan, dan kun je direct aan de slag met een aantal nieuwe features. Want naast het gewilde Material Design, biedt de update meer aan voor de mensen die het fijn vinden om te sleutelen aan de user interface en op andere plekken in de menu’s. Je beschikt bovendien over meer animaties, nieuwe icoontjes en meerdere nieuwe achtergronden. Daarnaast kun je nu per icoon de standaarden wijzigen, zoeken naar widgets en snelle zoekopdrachten voltooien.

Wanneer je de klassieke Android-ervaring eigenlijk wel prima vindt, maar een aantal functies, zoals die notificatiecounter, echt mist dan doe je er goed aan de Nova Launcher aan te schaffen. De notificatiecounter is een klein getal in de hoek van een app-icoon. Je hebt de controle over de grootte van de counter, hoe dik de lijnen zijn, in welke hoek hij komt te staan en welke kleuren hij als achtergrond en in de tekst weergeeft. Het heeft verder toffe widget-mogelijkheden en andere effecten, maar wijkt voor de rest weinig af van stock Android.

  • Nova Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.