Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ov-navigatiedienst van iOS 9 in begin beperkt beschikbaar’

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 10:26 CategorieApplicaties

Over de nieuwe ov-navigatiedienst van iOS 9 wordt nu gezegd dat die in het begin ontzettend beperkt te gebruiken is in de praktijk. Slechts een handvol steden verspreidt over Noord-Amerika, Europa en China zullen ondersteund worden.

Gerucht: ov-navigatiedienst iOS 9 beperkt beschikbaar

Mogelijk introduceert Apple zijn ov-navigatiedienst voor iOS 9 al in juni, maar dan wellicht in beperkte vorm. Er doen namelijk geruchten de ronde dat de navigatiedienst vanaf het begin af aan ontzettend beperkt te gebruiken is. Daar waar de dienst in Noord-Amerika voorlopig alleen in New York en San Francisco te gebruiken zou zijn, geldt voor Europa dat enkel de steden Berlijn, Londen en Parijs kunnen rekenen op directe ondersteuning. Canada krijgt voorlopig zelfs maar één ingedeelde stad: Toronto. En de rest moet nog even wachten.

Apple werkt in Noord-Amerika en Europa zelf aan de ov-navigatiedienst en het kost dus ontzettend veel tijd alles goed in kaart te brengen. Ondertussen zou het bedrijf uit Cupertino al werken aan de volgende lading steden, maar een Nederlandse stad, bijvoorbeeld onze mooie hoofdstad, zit daar nog niet tussen. Apple geeft in plaats daarvan de prioriteit aan Boston, Massachusetts en Tokyo. Vooral die laatstgenoemde zou ontzettend veel tijd kunnen innemen om volledig in kaart te brengen. Amsterdam lijkt dan toch iets gemakkelijker.

De software voor ov-routes zou gebruikers in staat stellen reizen te plannen via de bus, trein en de metro. Op basis van de beschikbare tijden zou de app ook in staat zijn die gebruikers een verwachte reistijd mee te geven. Daarnaast zou de ov-navigatie reizigers van alternatieve routes kunnen voorzien, evenals verschillende methode om de kaarten te kunnen bekijken: in de standaard modus, hybride modus en satellietmodus. Ook zou de app een routebeschrijving kunnen aanbieden in grote, bekende en toeristische gebouwen.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.