Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project Tango nu los te koop in Noord-Amerika

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 9:44 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf voortaan de Project Tango ook los gaat verkopen. Je hebt dus geen uitnodiging meer nodig. Voorlopig is de speciale tablet alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar; over een Nederlandse release is niets bekend.

Project Tango zonder uitnodiging te koop

Project Tango is een Android-tablet, maar geen gewone. Google wil dat het apparaat op een zelfde manier ruimte en beweging gaat waarnemen zoals mensen dat doen. Daarvoor werkt Google met verschillende universiteiten, onderzoekslaboratoria en industriële partners, verspreid over negen landen. Ze baseren hun werk op alle ontwikkelingen binnen robotica en andere technologische ontwikkelingen en proberen daarmee een uniek apparaat te realiseren. Vroege prototypes leveren weer nieuwe ideeën op en zo ontwikkelt het project zich.

Google is dus geen vreemde als het aankomt op speciale ideeën voor bestaande producten, kijkend naar Project Tango en ook naar producten als de modulaire smartphone Project Ara en de augmented reality-bril Google Glass. Maar die producten zijn niet altijd zomaar te koop: Project Ara komt straks pas alleen naar Puerto Rico en Project Tango was alleen op uitnodiging verkrijgbaar. Daar gaat Google nu wat aan doen: in Noord-Amerika is het namelijk mogelijk de speciale tablet los te kopen, zonder uitnodiging, voor een bedrag van 512 dollar.

Wat nu precies het plan is van Google voor Project Tango, is onduidelijk. We weten dat het bedrijf voornemens is dit jaar met een consumentenversie op de proppen te komen en dat maakt Tango één van de zes van de meest opvallende tablets van 2015. Het kan ook zijn dat we al eerder op een andere manier kennismaken van Project Tango, wanneer Google besluit specifieke functies binnen andere apparaten of apps te gebruiken. Zoals eerder al het geval was met Google Maps – ook al weten we nog steeds niet wat die toevoeging precies doet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.