Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm reageert op Snapdragon 810-problemen

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 11:20 CategorieHardware

Qualcomm heeft eindelijk gereageerd op de verhalen dat de Snapdragon 810-processor last heeft van oververhittingsproblemen. Het bedrijf geeft aan dat het om geruchten gaat en er helemaal niets aan de hand is met de chip.

Qualcomm: Snapdragon 810-geruchten zijn onzin

Eerder dit jaar deden geruchten de ronde dat de Snapdragon 810-processor last zou hebben van oververhittingsproblemen. Het ging toen met name om de HTC One M9-smartphone, die in benchmarkbeproevingen liet zien dat de smartphone wel erg warm werd. Destijds werd de schuld al gelegd bij de fabrikant van de chip, Qualcomm, en onlangs werd het vingertje opnieuw naar dat bedrijf gewezen. Nu heeft de chipfabrikant gereageerd op deze geruchten en gezegd dat het allemaal onzin is, aldus de marketingmanager.

Om deze statement kracht bij te zetten, herinnert de marketingmanager ons nog aan de uitspraak van LG, die eerder al aangaf dat de processor behoorlijk goed presteert in de LG G Flex 2. Desondanks waren er verschillende fabrikanten die wel claimen last te hebben van die vermeende oververhittingsproblemen. Zo wil Samsung zich niet aan de Snapdragon 810 wagen en heeft het bedrijf zijn eigen Exynos-processor klaargestoomd voor de Samsung Galaxy S6-smartphone. En daar ligt wellicht het begin van het probleem, denkt Qualcomm.

De marketingmanager van Qualcomm heeft namelijk gezegd dat hij denkt dat dit gerucht is ontstaan bij Samsung, om de aandacht van andere smartphone-, phablet- en tablet-producenten weg te halen bij die Snapdragon 810, zodat ze zich kunnen focussen op Samsung eigen chip, de Exynos 7420, die in dezelfde periode uitkwam van de 410. Dat is een claim die helaas nooit bewezen kan worden, omdat Samsung dergelijke praktijken nooit zal toegegeven, ervan uitgaande dat die bewering natuurlijk klopt. We zullen het nooit zeker weten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.