Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt afneembaar toetsenbord’

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2015, 10:45 CategorieAndroid

De zomer van 2015 staat weer voor de deur en dat betekent dat we ons kunnen opmaken voor een groot aantal geruchten over het nieuwe vlaggenschip van Samsung; de Galaxy Note 5. Over de lanceerdatum wordt al druk gespeculeerd en inmiddels zijn er ook geruchten over mogelijke accessoires opgedoken.

Volgens de bronnen van het doorgaans betrouwbare Sammobile komt Samsung met een speciale toetsenbord-accessoire voor de nog aan te kondigen Galaxy Note 5. De phablet kan gekoppeld worden met dit compacte toetsenbord zodat gebruikers comfortabel berichten of e-mails kunnen typen. Het zou gaan om een keyboard-cover, een keyboard dat tegelijkertijd bescherming biedt voor het toestel.

Het is opvallend dat Samsung mogelijk weer met een fysiek toetsenbord komt. Het is immers al jaren geleden dat Samsung, en de meeste andere grote fabrikanten, met een toestel dat voorzien was van een fysiek (vaak uitschuifbaar) toetsenbord op de markt kwam. Momenteel is BlackBerry de enige fabrikant die potentie ziet in toestellen met een fysiek toetsenbord.

Wat weten we al over de Galaxy Note 5? Nog maar weinig. Het toestel zou in ieder geval niet komende zomer al gelanceerd worden maar ergens in het najaar. Hoewel de Samsung Galaxy Note 4 al een erg fraai apparaat is en lovende recensies op zijn naam heeft staan, wil Samsung alsnog een stapje verdergaan met de volgende iteratie. Het schijnt namelijk dat Samsung erop gebrand is als eerste met een 4k-display op een phablet te willen komen en de onaangekondigde Galaxy Note 5 moet hier de ultieme kandidaat voor zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.