Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note II krijgt toch geen Lollipop-update

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2015, 13:37 CategorieAndroid

Het schijnt dat de Samsung Galaxy Note II toch niet wordt voorzien van de Lollipop-update, nadat eerder mogelijk bleek van wel. Dat geeft Samsung Gulf aan, in een reactie op een vraag die op de Facebook-pagina van het bedrijf is verschenen.

Toch geen Lollipop voor de Samsung Galaxy Note II

Het moet een behoorlijk frustrerende tijd zijn geweest voor de eigenaars van een Samsung Galaxy Note II als het gaat om een mogelijke Lollipop-update. Het toestel is inmiddels meer dan twee jaar oud en na dat moment zie je steeds vaker dat fabrikant de stekker uit de ondersteuning trekken als het gaat om software-updates. Maar er was nog hoop aan de horizon voor iedereen met zo’n apparaat. Want wat bleek? Er was opeens het idee dat de Note II toch werd voorzien van Lollipop. Maar die ballon is inmiddels doorgeprikt door Samsung.

In de afgelopen weken kwam er maar geen build voor de Samsung Galaxy Note II tevoorschijn, terwijl andere Samsung-modellen inmiddels wel zijn voorzien van het nieuwe Android. Dat deed ons al een beetje geloven dat Note II-eigenaars toch achter het net zouden vissen en vandaag is de kogel door de kerk: hij komt er niet. Vandaag heeft Samsung namelijk in een reactie op een vraag op Facebook laten weten dat de Lollipop-update voor de Samsung Galaxy Note II er niet aan komt en ook officieel nooit zal komen. Helaas.

De Samsung Galaxy Note II is een phablet met een scherm van 5,5 inch, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap vinden we een quadcore-processor, geklokt op 1,6GHz. Verder is aanwezig 2GB aan werkgeheugen, 16GB, 32GB of 64GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, Wifi, 3G/4G, NFC ondersteuning en Bluetooth 4.0. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera voor video’s en foto’s, terwijl op de voorzijde een 1.6 megapixel camera voor videogesprekken te vinden is.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.