Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert phablet-notebook dual OS-systeem

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 9:37 CategorieHardware

Samsung heeft onlangs een patent toegewezen gekregen waarin een phablet kan dienen als kern van een Windows-notebook. In het document zijn twee apparaten te zien: de phablet, die mogelijk wordt aangedreven door Android, en natuurlijk de notebook.

Samsungs patent voor een phablet/notebook-hybride

De Zuid-Koreaanse fabrikant en producent Samsung heeft een patent toegewezen gekregen waaruit op te maken is dat een phablet kan worden gebruikt als kern voor een notebook, die draait op Windows. Het systeem dat Samsung bedacht heeft bestaat uit twee componenten: de phablet, die mogelijk op Android draait net zoals de rest van de Samsung-phablets, en een phablet dock, voorzien van een groot display en toetsenbord. En die dock heeft, zoals je op de afbeelding kunt zien, heel wat weg van een notebook.

samsung-patent-phablet-notebook-dual-os-groot

Je zou dus denken dat wanneer de phablet in de notebook wordt gestopt, dat je een soort grote versie van Android te zien krijgt. Maar aangezien Android nog helemaal niet populair is onder notebook-gebruikers (iets dat de Sony Xperia Z4 of Jide Remix Ultra misschien kunnen veranderen), staat er in het patent dat de dock wordt voorzien van een Windows-versie, wellicht Windows 10. De phablet zal dus zowel Android als Windows gaan draaien, dual OS dus, en het besturingssysteem kiezen aan de hand van de hardware.

Opvallend is echter dat er uit het patent ook op te maken is dat er gebruik kan worden gemaakt van andere besturingssystemen, waardoor we denken dat Samsung wellicht ook iets met Tizen wil doen (Tizen is Samsungs eigen OS). In het document ontbreken gegeven als intern geheugen, werkgeheugen of processor voor de docking station: mogelijk is dit bewust, aangezien de phablet daar al over beschikt. Die phablet is overigens ook in staat zijn internetverbinding te delen. Wanneer we hier iets van gaan zien, is echter nog niet bekend.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.