Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung-tablet CHOPIN opgedoken in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 9:42 CategorieAndroid

Samsung is voornemens in 2015 meerdere tablets uit te brengen en de onlangs verschenen CHOPIN-tablet zou er daar eentje van kunnen zijn. Deze tablet is in de Geekbench-benchmark opgedoken en daardoor weten we al een beetje wat het apparaat in huis heeft.

CHOPIN-tablet van Samsung opgedoken

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung is van plan om in 2015 een aantal verschillende tablets op de markt uit te brengen. En hoewel we nog maar weinig van die tablets gezien hebben, is de onlangs in de benchmark Geekbench opgedoken tablet CHOPIN er wellicht één van. Deze Samsung-tablet zou een Intel-processor met zich meekrijgen, die wordt aangevuld met 4GB aan werkgeheugen. De processor in kwestie is de Intel Atom x5-Z8500-processor, gemaakt met het 14nm Cherry Trail platform van Samsung.

Intel Atom x5-Z8500-processor heeft vier kernen geklokt op 2.24GHz en is ook voorzien van de achtste generatie Intel-graphics. Verder weten we dat Samsung de tablet zal voorzien van Android Lollipop 5.1, maar daar houdt het voor nu ook wel bij op. Helaas weten we nog niets over de camera’s, het interne geheugen, het vermogen van de batterij, de grootte van het scherm, de schermresolutie en van welke verbindingen de tablet wordt voorzien. Ook weten we niet of dit een high-end-tablet wordt of eentje voor de mid-range-markt.

Samsung heeft eerder aangegeven zich minder te willen concentreren op de tabletmarkt en brengt daarom de komende tijd minder tablets uit. Maar de tablets die uit zouden komen, zouden geschikt zijn voor de premium markt of in elk geval voor het hogere segment van de mid-range-markt. Samsung koos hiervoor, omdat de tabletmarkt lang niet zo veel geld opbrengt als gedacht. Tevens concentreert het bedrijf zich meer op phablets en is de verwachting dat we binnenkort niet één, maar twee nieuwe modellen gaan zien.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 9.7
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab Active
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.