Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil Lollipop-problemen verhelpen met kleine updates

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2015, 10:35 CategorieAndroid

Samsung heeft via Twitter aangegeven dat een aantal apparaten wordt voorzien van kleine updates voor terugkerende Lollipop-problemen. Wanneer de updates verschijnen, is helaas niet bekendgemaakt door het Twitter-profiel.

Kleine update voor Samsung-apparaten met Lollipop

Of je nu een tablet, phablet of smartphone van Samsung hebt waar Android 5.0 Lollipop op geïnstalleerd staat, de kans is groot dat je enkele, terugkerende problemen tegenkomt in het dagelijkse gebruik. Dat kan variëren van kleine ergernissen tot grotere obstakels. Samsung is hier zich van bewust en werkt momenteel hard aan een aantal kleine updates, voor verschillende apparaten van de fabrikant. Voor welke Android devices is helaas nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer we de updates mogen ontvangen.

Dit nieuws kwam naar buiten via een Britse Twitter-profiel van Samsung. Daar vroeg een Twitteraar aan Samsung wanneer er een update zou verschijn voor zijn Samsung Galaxy S4-smartphone, die draait op Android 5.0 Lollipop. Zijn smartphone vertoont een aantal kuren. De klantenservicemedewerker gaf toen in een tweet aan dat er binnenkort een aantal kleinere updates verschijnen (micro-updates, zoals dat wordt genoemd), voor een aantal Samsung-apparaten met veelvoorkomende problemen.

Bovendien gaf Samsung de Twitteraar nog een tip mee. Mocht je apparaat niet naar behoren werken, dan doe je er misschien goed aan je toestel naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Daarmee verhelp je alle Lollipop-problemen direct, maar dat is natuurlijk een oplossing voor de korte termijn. Mocht je dit van plan zijn, maak dan wel een back-up van alle bestanden die waarde hebben. Sync bijvoorbeeld je contactgegevens met de Google-cloud en sla al je foto’s en video’s op via een cloudopslagdienst. Of gebruik je pc en Samsung Kies.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Tab A 9.7
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.