Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Seabeard voelt en oogt als een Nintendo-spel

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2015, 9:16 CategorieAndroid

De game Seabeard is al een tijdje verkrijgbaar op iOS, maar is nu ook op Android verkrijgbaar. De game doet ons denken aan Nintendo, dankzij zijn Animal Crossing-achtige uiterlijk en gameplay. Gelukkig biedt het ook meer aan dan dat.

Seabeard: de Nintendo-game die niet van Nintendo is

Vorig jaar kwam de game al eerder uit op iOS en vanaf nu is het spel ook speelbaar op Android-apparaten: Seabeard. In Seabeard stap je in de schoenen van de kleinzoon van de piraat uit de titel, die eigenlijk meer een koning was. Seabeard heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de gebieden één koninkrijk zijn geworden en fungeren onder de naam Accordia. Maar één of ander kwaad heeft al het werk van Seabeard teniet gedaan. Toen de piraat/koning dit nieuws tot zich nam, verdween hij en heeft niemand hem nooit meer gezien.

Dat verhaal dient als basis voor deze game. Je krijgt als kleinzoon van Seabeard de taak om alles weer op te bouwen. Het spel combineert daarvoor enkele populaire mechanics en genres met elkaar, namelijk de genres adventure en city builder, met elementen uit point-and-click-spellen. Seabeard is erg casual te spelen, waardoor je flink wat tijd kunt investeren. De game is groots in opzet en bevat in-app-aankopen, aangezien we hier te maken hebben met een freemium titel, die je dus gratis kunt downloaden op je Android-tablet of iPad.

Opvallend is hoe erg Seabeard ‘Nintendo’ uitademt. Van het gebruik van de felle kleuren tot de rustige muziek en van de Animal Crossing-achtige gameplay (Animal Crossing is een soort levensimulator) tot aan de vormgeving van de personages: het is overduidelijk dat ontwikkelaar Backflip Studios zich heeft laten inspireren door die gameserie van Nintendo. Een andere, Nederlandse game die dat ook doet, is Castaway Paradise. Die game moet officieel nog uitkomen en dat zou moeten gebeuren op zowel Android, iOS en Facebook.

  • Seabeard
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.