Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp lanceert straks een 7 inch-tablet met Snapdragon 810

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 10:52 CategorieAndroid

Sharp heeft een nieuwe 7 inch-tablet aangekondigd: de Aquos Pad. Deze tablet heeft een full HD-display en de Snaprdragon 810-processor. Onduidelijk is of deze tablet naar Nederland toe komt, aangezien de Aquos Pad nu alleen in Japan wordt uitgebracht.

De Sharp Aquos Pad met een Snapdragon 810

Sharp heeft samen met de Japanse telecomprovider NTT DoCoMo een nieuwe tablet aangekondigd: de Sharp Aquos Pad. Dit is een 7 inch-tablet met een full HD-display en een Snapdragon 810-processor. Vanaf juli moet de tablet beschikbaar zijn in Japan. Als we naar de foto kijken, dan zien we een dunne en smalle tablet, die ook voorzien is van dunne randen. De afmeting zijn 17.5 bij 10.5 bij 0.75 cm en hij weegt iets meer dan 200 gram. Daarmee is de tablet smaller en lichter dan de Google Nexus 7, ook al heeft het een even groot scherm.

Het 7 inch-scherm is dus voorzien van een schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels. Onder de motorkap vinden we 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan interne opslagruimte en natuurlijk de Qualcomm Snapdragon 810. Verder is aanwezig een microSD-kaartslot, een acht megapixel-camera aan de achterkant en een 2.1 megapixel-camera aan de voorkant. De Sharp Aquos Pad heeft batterij met een vermogen van 3900 mAh, draait op de Android 5.0 Lollipop-software en is natuurlijk voorzien van WiFi, maar ook een 4G-verbinding.

Eerder dit jaar deden geruchten de ronde dat de Snapdragon 810-processor last zou hebben van oververhittingsproblemen. Het ging toen met name om de HTC One M9-smartphone, die in benchmarkbeproevingen liet zien dat de smartphone wel erg warm werd. Destijds werd de schuld al gelegd bij de fabrikant van de chip, Qualcomm, en onlangs werd het vingertje opnieuw naar dat bedrijf gewezen. Eerder heeft de chipfabrikant gereageerd op deze geruchten en gezegd dat het allemaal onzin is, aldus de marketingmanager.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.