Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Smart Lock fungeert straks ook als wachtwoordmanager

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 11:03 CategorieAndroid

Google gaat de Smart Lock-functie aanpassen binnen Android, zodat de functie ook kan fungeren als wachtwoordmanager en meer. Smart Lock kan straks ook samenwerken met Google Chrome en wachtwoorden blijven synchroniseren.

Smart Lock wordt wachtwoordmanager

Binnenkort geeft Google een nieuwe versie van Google Play Services uit, waarin het Smart Lock gaat updaten. Smart Lock is een functie waarmee je normaliter je Android-apparaat kunt ontgrendelen met een smartwatch, Bluetooth-apparaat of NFC-sticker, zonder dat je een code of patroon invoert op je Android-smartphone of -tablet. De update brengt Smart Lock Passwords met zich mee: een wachtwoordmanager die vraagt of die het wachtwoord moet opslaan van een applicatie waar je zojuist op ingelogd bent.

Wachtwoorden opslaan is één ding, die opgeslagen wachtwoorden nuttig maken is een tweede. Stel: je verwijdert een applicatie die je later weer installeert. Doe je dat op hetzelfde toestel met hetzelfde Google-account of een ander toestel met hetzelfde Google-account, dan zal Google automatisch het wachtwoord van die app invullen, zodat je direct kunt inloggen. De apps in kwestie moeten de nieuwe functie wel ondersteunen, want anders werkt het natuurlijk niet. Nu zijn er nog maar een handjevol apps die dat doen.

Deze verandering wordt ook doorgevoerd voor de Nexus Player, het Android TV-apparaat van Google die al wel in Europa beschikbaar is, maar nog niet in Nederland. Ben je eenmaal ingelogd met een Google-account, dan zul je voortaan dus standaard ingelogd worden bij de apps die Smart Lock Passwords ondersteunen. Dit is overigens geen specifieke Android M-feature, zoals je misschien zult denken. Google heeft namelijk aangegeven dat er binnenkort dus een update voor Google Play Services uitkomt, waar de functie bij zit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.