Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snake Rewind nu uit op Google Play en App Store

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2015, 11:52 CategorieAndroid

De maker van de originele Snake-game op je oude Nokia brengt nu Snake Rewind uit voor moderne smart devices, voor Android en iOS. De game is gratis te downloaden op beide platformen, maar bevat wel enkele in-app-aankopen.

Snake Rewind: ouderwetse Snake in een nieuwe jas

De game Snake is officieel nieuw leven in geblazen. De afgelopen jaren ben je ongetwijfeld wat modernere versies tegengekomen, maar Snake Rewind is gemaakt in samenwerking met de oorspronkelijke maker, Taneli Armanto, van de versie op je oude Nokia-smartphone. Rumilus Design heeft de game opnieuw op de markt gebracht onder de naam Snake Rewind. Het spel is natuurlijk gebaseerd op de eerste mobiele gamehit die we kennen en bevat daarom de features die we kennen van dat spel. Ook zijn er nieuwe elementen toegevoegd.

De game heeft pixelachtige graphics en retro videogamemuziek, zodat je bij het opstarten direct met ‘die goede oude tijd’ wordt geconfronteerd. Hoewel de game niet slecht te noemen is, is het wel zo dat de besturing even wennen is. Snake spelen met fysieke knoppen is nou eenmaal accurater dan met touch controls, maar gelukkig heb je de keuze uit tappen en swipen. De meeste spelers lijken tappen de voorkeur te geven, omdat dat in feite is wat je destijds ook deed op je Nokia 3310, maar dan natuurlijk op de knopjes van het toestel.

In Snake Rewind is het natuurlijk de bedoeling om een level rond te gaan, terwijl je ondertussen de objecten oppakt. Die objecten kunnen je nu ook speciale kracht geven In totaal zijn er tien levels, met el hun eigen uiterlijk. Wanneer je af gaat, was het voorheen gewoon game over. Maar nu kun je met een Rewind-knop je Snake terug in het spel krijgen. Ook is er een in-game-winkel waar je wat boosters en items kunt kopen, en daar kun je ook echt geld aan besteden. Let dus even op wanneer je je kinderen Snake Rewind laat spelen op je tablet.

  • Snake Rewind
  • Delen:

Reacties

  1. Luca
    14 mei, 2015 om 12:11

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.