Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony kondigt Sony Xperia C4-phablet aan

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 14:30 CategorieAndroid

Sony heeft vandaag een nieuwe phablet aangekondigd: de Sony Xperia C4. Compleet met een 64 bit octacore-processor en een 5,5 inch hd-scherm. Onduidelijk is nog hoe duur het apparaat wordt en wanneer we hem in juni mogen verwachten in Nederland.

Sony Xperia C4: phablet met octacore-processor

Sony heeft vandaag een nieuwe phablet aangekondigd: de Sony Xperia C4. Deze phablet is met name bedoeld voor de selfie-generatie, aangezien we aan de voorkant van het toestel aan vijf megapixel-camera vinden met een hoek van 25 millimeter. Ook vinden we er de Sony Exmor R-sensor terug, een zachte led-flitser, en hdr om ervoor te zorgen dat zowel jij als de achterkant zo perfect als mogelijk in beeld worden gebracht. Aan de achterkant van de Sony Xperia C4-phablet vinden we een fotocamera van maar liefst dertien megapixels.

sony-xperia-c4-groot

Die camera is voorzien van een autofocus-lens en kan, door middel van de Camera-add-on-api, door andere ontwikkelaars worden voorzien van nieuwe functies, net zoals dat bij andere Sony-toestellen met de Camera-app mogelijk is. De Sony Xperia C4 is voorzien van een hd-scherm van 5,5 inch, die als resolutie 1920 bij 1080 pixels heeft. De phablet wordt aangedreven door de combinatie van een 1.7GHz MediaTek MT6752 64 bit octacore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Ook heeft het toestel 16GB intern opslaggeheugen.

Nu is dat nogal aan de lage kant, zeker voor een phablet gericht op selfies, dus gelukkig is er ook een micro-sd-kaartslot aanwezig, waar je micro-sd-kaarten tot en met 128GB in kwijt kunt. Verder beschikt de Sony Xperia C4 over een batterij met een vermogen van 2600 mAh, bluetooth 4.1, nfc, agps, Miracast, wifi en kan natuurlijk aan het mobiele netwerk gekoppeld worden. Dat alles is verpakt in een body met afmetingen 150.3 x 77.4 x 7.9 mm en een gewicht van 147 gram. De phablet draait standaard op Android 5.0 Lollipop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.