Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony, LG, HTC en meer geïnteresseerd in decacore-processor’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 11:17 CategorieHardware

Naar verluidt zijn Sony, LG, HTC en andere fabrikant geïnteresseerd in de onlangs aangekondigde decacore-processor van MediaTek. Industrie-insiders hebben laten weten dat die fabrikanten mogelijk de chip willen gebruiken voor hun nieuwe smart devices.

Sony en meer geïnteresseerd in Helio X20

Volgens een artikel dat gepubliceerd is op Digitimes, een Taiwanese publicatie, is het zo dat producenten als Sony, LG, HTC, Lenovi, Huawei, Xiaomi en meer in de rij staan voor de Helio X20-chipset, die MediaTek onlangs officieel heeft onthuld. Al deze fabrikanten zouden de processor namelijk willen gebruiken in hun nieuwe en (waarschijnlijk) onaangekondigde producten. MediaTek wil met deze tien kernen-processor voornamelijk de bovenste helft van de midrange-markt gaan veroveren; dat geeft een indicatie van de plannen.

MediaTek heeft eerder bekendgemaakt met een nieuwe mobiele chipset op de proppen te komen: de Helio X20. Dat is een processor met maar liefst tien kernen. De MediaTek Helio X20 is opgedeeld in twee Cortex A72-units, geklokt op 2,5 GHz en bedoeld voor de zwaardere taken, vier Cortex A53-units, geklokt op 2 GHz, en nog eens twee Cortex A53-kernen, die op het minimum geklokt zijn: 1,4 GHz. MediaTek noemt dit zelf de tri-cluster-aanpak. Als een toestel gebruik kan maken van tien kernen, dan zijn er een hoop mogelijkheden.

Het enige nadeel aan deze samenstelling is dat de MediaTek Helio X20 ‘slechts’ 3GB aan werkgeheugen aankan. Nu maakt dit op de korte termijn misschien niet uit, maar op de langere termijn zullen we smart devices met 4GB aan werkgeheugen gaan tegenkomen. MediaTek geeft aan dat het echter geen probleem hoeft te zijn, aangezien deze SoC (Systen on a Chip) voorbij het qhd-scherm geen ondersteuning aanbiedt. De processor is even groot als de Helio X10, maar is veertig procent krachtiger en veertig procent energiezuiniger dan z’n voorganger.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.