Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey’s Hexy Launcher is een nieuwe Android-launcher

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2015, 9:28 CategorieAndroid

SwiftKey, bekend van de toetsenborden, heeft een nieuwe app gelanceerd: de Android-launcher Hexy, die je apparaat automatisch aanpast. In het begin is het even wennen, maar het kan het gebruik van je Android veel gemakkelijker maken.

Hexy Launcher: Android-launcher van Swiftkey

Wanneer je thuis een Android-apparaat hebt liggen, of dat nu een smartphone, phablet of tablet is, dan weet je inmiddels dat je het aanzicht van de software flink kunt aanpassen. In de stock Android-versie bestaan er al enkele mogelijkheden voor, maar wanneer je een andere launcher downloadt, dan gaat er pas echt een wereld voor je open. In ons achtergrondartikel De 5 beste Android launchers voor je tablet laten we vijf keuzes zien die je gemakkelijk kunt installeren en gebruiken, waardoor je je Android een persoonlijke touch meegeeft.

De Hexy Launcher van SwiftKey doet dat natuurlijk ook, maar dan wel geheel op eigen wijze. Zoals de naam en de bovenstaande afbeelding al doen vermoeden, deelt deze launcher je homescreen in hexagonen. Zo wordt je homescreen een soort virtuele bijenkorf. Hexy plaatst de meest populaire apps op je homescreen en probeert te voorspellen welke apps je op welk moment van de dag gebruikt: zo verandert dat scherm wel constant, maar het kan goed uitpakken. Ook heb je gelukkig direct toegang tot een zoekbalk op datzelfde homescreen.

Een Android launcher is zogezegd het softwarematige skelet van je tablet of smartphone. Het is het eerste dat je ziet wanneer je je tablet aanzet. De plaatsing van je apps, het kleurgebruik, de extra lades en andere menu’s: dat alles vormt een launcher. Iedere smartphone of tablet heeft er één als standaard. Koop je bijvoorbeeld een Samsung-tablet, dan krijg je Galaxy launcher met de TouchWiz-interface. Ook Sony en LG hebben zo hun eigen launcher. Heb je echter een Nexus-apparaat, dan krijg je de Google Now Launcher meegeleverd.

  • SwiftKey's Hexy Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.