Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Teruggaan naar iOS 8.2 vanaf 8.3 niet meer mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2015, 10:34 CategorieiPad

Mocht je iOS 8.3 al op je iPhone of iPad hebben staan, dan is het vanaf nu niet meer mogelijk om terug te keren naar iOS 8.2. Apple heeft namelijk aangegeven de oudere software niet meer te ondertekenen, waardoor het niet meer mogelijk is te downgraden.

Teruggaan naar iOS 8.2 niet meer mogelijk

Mocht je niet helemaal tevreden zijn met iOS 8.3 en graag willen terugkeren naar iOS 8.2, dan is dat vanaf vandaag helaas niet meer mogelijk. Apple heeft namelijk laten weten dat het de software van iOS 8.2 niet meer ondertekent, waardoor iPhone- en iPad-eigenaars niet langer in staat zijn te downgraden. Apple stopt vaak met het ondertekenen van software op het moment dat (er gedacht wordt dat) een nieuwere update niet meer voor problemen zorgt op het gebied van functionaliteiten of beveiliging. iOS 8.3 is al beschikbaar.

Mocht je nu een iOS-apparaat hebben die jailbroken is, dan moet je oppassen voor de update naar iOS 8.3. Middels die update zorgt Apple er namelijk voor dat jailbroken devices worden teruggebracht naar fabrieksinstellingen, zonder de mogelijkheid je toestel in de oude staat terug te laten keren. Toen iOS 8.2 werd geïntroduceerd, bracht het voornamelijk de Apple Watch-integratie met zich mee. Aangezien die Apple Watch nog lang niet uit is in Nederland, hebben we er niet veel aan gehad. Voor meer info over de Apple Watch, check Wearables Magazine.

Naast de Nederlandse Siri brengt iOS 8.3 een aantal kleine toevoegingen en verbeteringen. Zo zijn de emoji in categorieën onderverdeeld en eenvoudiger te vinden, zijn er nieuwe emoticons aan het aanbod toegevoegd en kun je voortaan bij diverse emoticons de huidskleur kiezen. Ook brengt iOS 8.3 ondersteuning voor draadloze CarPlay waardoor iPhone-gebruikers hun toestel draadloos met een auto kunnen koppelen en is er de mogelijkheid in iMessage toegevoegd om berichten van vrienden te onderscheiden van berichten van onbekenden.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.