Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

The Loop: Goedkope tablet belooft krachtige prestaties

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2015, 18:43 CategorieAndroid

Over goedkope tablets hebben we al menigmaal geschreven en de conclusie is in de meeste gevallen dat goedkoop ook duurkoop is. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn, als we de bedenkers van The Loop mogen geloven. Zij brengen namelijk naar eigen zeggen een goedkope tablet met indrukwekkende prestaties op de markt.

Via crowdfunding-platform Indiegogo wordt The Loop aangeboden voor een prijs van 99 dollar. Voor dit bedrag krijg je echter volgens de ontwikkelaars geen typische budget-tablet. Kijken we naar de specificaties dan moeten we nog een slag om de arm houden want deze maken vooralsnog niet heel veel indruk.

The Loop is voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een 720p-resolutie en draait op een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz. Veder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 3.000mAh accu, een 720p-webcam, een 1,3 megapixel camera aan de achterzijde, Bluetooth en WiFi. Voor 29 dollar extra wordt het opslaggeheugen naar 80GB uitgebreid. De tablet heeft een gewicht van 300 gram en is 7mm dun.

Misschien zitten de goede prestaties echter niet alleen in de specificaties. The Loop is namelijk voorzien van LoopX, een zelf ontwikkeld softwarepakket dat in het teken staat van productiviteit. The Loop is ook een dual-boot, wat inhoudt dat je kunt kiezen om in Android (welke versie is nog onduidelijk) of LoopX kunt opstarten.

De bedenkers van The Loop willen voor het einde van volgende maand 10.000 dollar binnengehaald hebben om de productie te kunnen financieren. Op dit moment is iets meer dan 10 procent van dit doel behaald.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.