Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Timeful moet Google-apps, zoals Inbox, slimmer maken

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2015, 10:51 CategorieAndroid

Google’s nieuwste aankoop, de applicatie Timeful, moet haar eigen applicaties, zoals Agenda en Inbox, slimmer gaan maken. Toen Google Inbox introduceerde, bleek dat nog maar het begin te zijn van de plannen die Google met je e-mail heeft.

Google koopt Timeful, wil eigen apps slimmer maken

Toen Google onlangs de applicatie Inbox by Gmail introduceerde, bleek dat nog maar het begin van de plannen te zijn om gebruikers efficiënter te laten werken met apps die ze dagelijks gebruiken. Vandaag kondigt Google namelijk aan de iOS-app Timeful te hebben overgenomen. Timeful is een app die e-mail, agenda en je to-do-lijstjes combineert in één applicatie, met functies die het plannen van afspraken en uitstellen en later inplannen van e-mail en andere taken overzichtelijk wil houden, alsof het je digitale assistent on the go is.

Timeful helpt je georganiseerd te blijven door rekening te houden met je deadlines en andere tijden die belangrijk zijn, maar biedt nog veel meer functies. In feite vertel je de applicatie wat je precies wilt bereiken en wanneer en de app helpt je bij het inplannen van alles dat gedaan moet worden om dat doel te bereiken. Mocht je bijvoorbeeld drie keer per week willen sporten, dan geef je dat aan en kijkt Timeful wanneer je ruimte in je drukke schema hebt, waardoor je daar niet meer constant over hoeft na te denken. In de praktijk is het super handig.

Nu Timeful eigendom van Google is, betekent dit niet dat de app uit de App Store verdwijnt, zoals dat vaker het geval is met de aankopen van Google. Maar het team achter de app zal zich voorlopig wel gaan concentreren op nieuwe projecten binnen Google. Ook zal het het Timeful-team werken aan applicaties als Inbox, Agenda en meer, maar specifieker dan dat was Google helaas niet. Wij zijn benieuwd hoe Google de technieken van Timeful gaat implementeren binnen de eigen apps, al zal het in de basis op het idee van Timeful gaan neerkomen.

  • Timeful
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.