Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Videobellen nu mogelijk met Facebook Messenger

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 9:18 CategorieApplicaties

Het is sinds vandaag ook mogelijk om in Nederland te videobellen met Facebook Messenger. De dienst werd eerder al in een beperkt aantal (18) andere landen gelanceerd, maar omdat Facebook nog niet tevreden was met de kwaliteit van de dienst, bleef het in veel landen onmogelijk om te videobellen met de app. Daar is nu verandering in gekomen, want Facebook heeft videobellen nu mogelijk gemaakt in bijna alle landen van de wereld, op een paar na.

Videobellen met Facebook Messenger

Het nieuws werd vanochtend bekend gemaakt in een Facebook-post door David Marcus, de vice president die gaat over de berichtendiensten van Facebook. Om te kunnen videobellen met Facebook Messenger raadt hij aan om de laatste update in de Google Play Store of Apple App Store te downloaden, waarna je kunt de dienst meteen kunt gebruiken. Ook op de Facebook website is het mogelijk om te videobellen, waarbij een webcam natuurlijk wel een vereiste is.

Zoals vermeld is de dienst niet beschikbaar in alle landen, mede doordat Facebook vindt dat de ervaring in die landen nog niet op het juiste peil is door langzaam internet, maar ook omdat de app in sommige landen geblokkeerd wordt. Zo is de app niet de gebruiken in de Verenigde Arabische Emiraten, omdat providers de app niet toestaan.

Dat is niet gek, want voor hen verdwijnt een verdienmodel. Facebook vraagt geen geld voor het videobellen, de gebruiker betaalt alleen voor het internet dat door de dienst verbruikt wordt, en koopt dus ook geen belminuten meer. Ook WhatsApp, sinds vorig jaar onderdeel van Facebook, introduceerde de afgelopen tijd bellen via de eigen app, waarbij je ook je provider omzeilt. Wereldwijd heeft Facebook Messenger meer dan 600 miljoen gebruikers, en WhatsApp 800 miljoen actieve gebruikers. In Nederland gebruiken ongeveer 4,4 miljoen mensen Facebook Messenger, en WhatsApp 9,5 miljoen mensen.

De Facebook Messenger app is gratis te downloaden in de verschillende App Stores.

 • Facebook Messenger
 • Delen:

Reacties

 1. john de lange
  14 augustus, 2015 om 18:57

  klopt het dat de upgrade naar windows 10 maar een jaar gratis is en je hem daarna moet kopen?
  dank voor uw reactie
  met vriendelijke groet
  john de lange

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.