Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vooraf registreren voor Android apps nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 11:03 CategorieAndroid

Het is vanaf nu mogelijk om je vooraf te registreren voor Android apps, zodat je het moment van de release niet meer hoeft te missen. Er komen nogal wat applicaties uit per dag, dus een dergelijke feature kan goed uitpakken voor de Google Play Store.

Vooraf registeren voor Android apps

De Google Play Store is een fantastische plek om nieuwe dingen te ontdekken voor je tablet, phablet en smartphone. Je vindt er handige apps, die we op Tablets Magazine dagelijks individueel en wekelijks in een kort overzicht behandelen, en natuurlijk de nieuwste games, die we eveneens zowel dagelijks als wekelijks de aandacht geven. Maar soms kan het daardoor alsnog zijn dat je een app mist, om wat voor reden dan ook. De voornaamste reden die we kunnen bedenken is het feit dat het aanbod in Google Play nogal overweldigend is.

En omdat dat aanbod zo omvangrijk is, zie je al snel bepaalde applicaties over het hoofd. Dus zou het best handig zijn dat, wanneer je weet dat er een bepaalde app aan zit te komen, je een reminder zou kunnen instellen voor het moment waarop de app daadwerkelijk verschijnt in de Play Store. Dat kan vanaf nu, aangezien ontwikkelaars de mogelijkheid hebben mensen die reminder in te laten stellen. Je zoekt nu de app in kwestie op, druk op vooraf registeren-knop en je krijgt een notificatie op het moment dat de app verschijnt.

Momenteel schijnt alleen de game Terminator Genisys: Revolution deze optie te hebben, maar we gaan er vanuit dat meerdere apps deze functie zullen benutten. Een functie die alleen werkt wanneer je ook daadwerkelijk weet dát die app aanstaande is, maar dat is een taak voor de marketingafdeling, om die apps vooraf al aan de man te krijgen. Desalniettemin is het een handige functie die de Play Store weer iets gebruiksvriendelijker maakt, voor zowel de consument als de app-ontwikkelaars.

  • Terminator Genisys: Revolution
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.