Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApps Material Design nu te downloaden uit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2015, 15:24 CategorieAndroid

Het Material Design voor WhatsApp is nu voor iedereen met een Android-apparaat te downloaden, nadat de update eerder beschikbaar was in bèta. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen, dan kun je de app ook handmatig updaten.

WhatsApp voorzien van Material Design

Een maand geleden bracht WhatsApp een update uit via het bètakanaal van de app, waardoor iedereen die het .apk-bestand downloadde al toegang kreeg tot het Material Design voor de berichtendienst. Vanaf vandaag is die update echter voor iedereen beschikbaar, omdat WhatsApp begonnen is met de uitrol van het Material Design, voor alle Android-apparaten die toegang hebben tot Google Play. Check dus snel op je Android-tablet of -smartphone of de update al voor jou beschikbaar is, via de onderstaande link.

Wat is er precies veranderd? Nou, niet heel veel nog. Maar het is een begin; een begin die gelukkig wel al als Material Design aanvoelt en als ‘fris’ omschreven kan worden. De kleuren zijn wat feller, maar nog steeds typisch WhatsApp. Ook is de verstuurknop en de knop waarmee je stemberichten opneemt veranderd in een soort floating action button (fab), maar aan de functionaliteit is nog niets veranderd. Verder zijn de berichtenwolken wat ronder van aard. Met de kleur van de navigatiebalk wordt niets gedaan; ook is er geen hamburgermenu.

Android 5.0 Lollipop staat in het teken van de, volgens Google, perfecte interface op al je schermen. Deze versie van Android is dus geoptimaliseerd voor zowel kleine schermen als grote schermen, en verschijnt dus op zowel smartphones en tablets als mediaspelers en tv’s. Daarbij biedt deze versie een compleet nieuw design dat door Google als Material Design is omgedoopt, en is er ondersteuning voor 64-bit-processors wat het sneller verwerken van intensieve taken mogelijk moet maken.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.