Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 krijgt uiteindelijk interactieve tegels

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2015, 11:38 CategorieWindows

Wanneer ze eraan komen, is nog niet bekendgemaakt. Maar dat de interactieve tegels onderweg zijn naar Windows 10, is inmiddels zeker. De interactieve tegels hadden eigenlijk al veel eerder moeten worden geïmplementeerd, maar dat is er dus nog niet van gekomen.

Interactieve tegels voor Windows 10 op komst

De live tegels zijn inmiddels een vast onderdeel binnen Windows, of je nu de mobiele versie draait op de variant op je tablet of pc/laptop. En die tegels kunnen ook best nuttig zijn, aangezien je in theorie veel info op één scherm kunt tonen. Desondanks ontbrak er toch altijd een functie aan die tegels: de mogelijkheid om direct te handelen. Nu moet je een programma openen om iets te doen, maar het idee is uiteindelijk om direct vanuit een tegel een handeling te verrichten. Dat idee noemt Microsoft de interactieve tegel en die komt straks naar Windows 10.

De functie had al eerder naar Windows moeten komen, maar dat is dus niet gebeurd. Tijdens de Ignite-presentatie liet Microsoft weten nog steeds te werken aan deze feature en dat die in de toekomst naar Windows 10 komt. Wanneer is nog niet bekend, maar het moet met één van de grotere updates gaan gebeuren. Of dat dan pas in 2016 of later dit jaar gebeurt, weten we niet. Overigens hebben we een tijd geleden al een sneak peek ontvangen van die interactieve tegels, zoals je in de onderstaande video van Microsoft kunt zien.

De bovenstaande video is afkomstig van de Microsoft Research-afdeling en toont het concept van de interactieve tegels. Deze video is al wat ouder, waardoor we te maken hebben met een oude iteratie van het idee. Maar het geeft ons al wel een beeld van wat we mogen verwachten van die interactieve tegels. Desondanks kan het zomaar zijn dat die tegels straks compleet anders werken dan hierboven weergeven. Het lijkt er op dat die tegels het beste te vergelijken zijn met de widgets die we tegenkomen op Android en iOS 8.0 en hoger.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.