Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 mogelijk laatste Windows-versie

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 10:24 CategorieBesturingssystemen

Het zou zomaar kunnen dat Windows 10 de laatste versie van Windows is, althans wat de naam betreft. Microsoft lijkt het besturingssysteem als dienst aan te gaan willen bieden en stapt hierdoor mogelijk af van het uitbrengen van specifieke versies.

Windows kennen we natuurlijk allemaal en de afgelopen decennia heeft Microsoft diverse versies van het besturingssysteem uitgebracht. Zo hebben we onder meer Vista, XP, Windows 7 en 8 voorbij zien komen. Voor dit jaar staat Windows 10 op de planning, de versie die het besturingssysteem optimaal moet laten draaien op alle soorten apparaten.

Mogelijk is Windows 10 de laatste versie van het besturingssysteem die een eigen naam meekrijgt. Microsoft wil namelijk overstappen naar een dienst waarbij Windows vanuit de Windows Store en middels regelmatige kleine updates onderhouden wordt. Ook komt hierdoor de inmiddels bekende Patch Tuesday, de dag in elke maand dat diverse updates uitgerold worden, te vervallen. Op de achtergrond zal door Microsoft nog met versienummers gewerkt worden maar deze worden niet meer naar buiten toe gecommuniceerd.

Voor de consument zal deze verandering maar weinig impact hebben. Je werkt dan met Windows, de meest recente versie die regelmatig van updates voorzien zal worden. Je kunt als gebruiker zelf kiezen in welke vaart je updates wilt ontvangen. Eens in de zoveel tijd zal Microsoft een grote update uitbrengen, die voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn maar gewoon onder de naam ‘Windows’ gaat. Wel lijkt het waarschijnlijk dat Windows in de toekomst een abonnementsdienst wordt en je dus per maand of jaar betaalt voor het gebruik van het besturingssysteem. Voor Office, het pakket waarin onder meer Word en Excel zitten, wordt momenteel al een dergelijk model gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.