Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 voor smartphones wordt later uitgebracht

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2015, 11:57 CategorieBesturingssystemen

Hoewel Microsoft het zelf nog niet officieel bevestigd heeft gaan we er vanuit dat Windows 10 komende zomer officieel uitgebracht wordt. Maar, de smartphone-versie van Windows 10, en dus waarschijnlijk ook de versie voor kleine tablets, laat langer op zich wachten.

Microsoft’s Joe Belfiore heeft tegenover The Verge aangegeven dat we ergens in de komende maanden een officiële release van Windows 10 kunnen verwachten maar alleen voor pc’s. Microsoft werkt al maanden aan een stabiele en volledig uitgeruste versie voor desktop-computers en laptops en pas daarna worden er aanpassingen gedaan voor kleine schermen.

Belfiore geeft aan dat de builds (previews) van Windows 10 voor pc’s al aardig vorm beginnen te krijgen maar dat de versies voor smartphones en kleine tablets nog in de kinderschoenen staan. Dit betekent dus ook dat Continuum, de feature waarmee je van je smartphone of tablet een desktop kunt maken, voorlopig niet beschikbaar zal zijn. Ook de versie van Windows 10 voor de HoloLens, Xbox en Surface Hub laat waarschijnlijk nog langer op zich wachten.

We’re in that finishing up phase of the project, and we’re going to continue to get builds out to insiders. We’re on track for this summer, but you should definitely have this notion in mind of Windows as a service.

Daarbij zijn mogelijk niet alle features en functies van Windows 10 die tot op heden gepresenteerd zijn direct bij de lancering van het besturingssysteem beschikbaar. Microsoft koppelt sowieso een aantal onderdelen los van het besturingssysteem waardoor ze snel via de Windows Store geüpdatet kunnen worden en is daarnaast van plan regelmatig updates voor het besturingssysteem uit te rollen. Eén onderdeel dat we zeker niet direct bij de lancering van Windows 10 gaan zien is de nieuwe Microsoft Edge-browser. Deze verschijnt volgens Belfiore pas na de zomer.

Lees meer over alle vernieuwingen binnen Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.