Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube-app krijgt permanente cast-knop

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 12:11 CategorieAndroid

De YouTube-app voor Android is voorzien van een permanente cast-knop. Deze update wordt momenteel uitgerold door Google, dus je kunt hem de komende dagen verwachten op je Android-tablet of -smartphone.

Permanente cast-knop voor de YouTube-app

De afgelopen weken is de YouTube-app op Android voorzien van een aantal kleine en soms opvallende updates en ook deze week biedt geen uitzondering op de regel. Zo heeft Google een permanente cast-knop toegevoegd aan het menu bovenin de applicatie, zodat je er ten alle tijden aan herinnerd wordt dat die functie bestaat. De knop is nu dus zelfs in beeld wanneer er geen apparaat aanwezig is waar de tablet of smartphone aan gekoppeld kan worden, zoals een Chromecast, Android TV of bijvoorbeeld een spelcomputer.

Wanneer je dus de nieuwste versie van YouTube hebt, die elk moment kan verschijnen, dan zul je die knop altijd in beeld zien, op enkele plekken na. Hij is dan wel grijzer dan de knoppen naast hem, om aan te geven dat hij niet gebruik kan worden. Wanneer er wel een apparaat beschikbaar is waar naartoe gecast kan worden, dan zal het knopje een donkere kleur krijgen. Waarom Google voor zo’n merkwaardige designkeuze gaat, is niet bekend. Wellicht om je erop te attenderen dat de functie bestaat en niet verdwenen is wanneer je hem niet gebruikt.

De nieuwste versie brengt ook een aantal veranderingen aan bij het uploaden van een video. Zo zijn de iconen aangepast en is alles net even wat netter vormgegeven wanneer je de privacy-instellingen aanpast. In de code van deze update is overigens ook een aanwijzing gevonden naar de eventuele mogelijkheid om nummers zonder video te downloaden naar je apparaat. Zodoende zou je een gedownload nummer ook offline kunnen beluisteren. Wanneer deze functie geïntroduceerd wordt is niet bekend. Misschien bij de volgende update.

Je kunt de .apk hier downloaden of wachten tot de update in de Google Play Store verschijnt.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.