Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo bestendig is de LG G4-phablet

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2015, 9:54 CategorieAndroid

Aangezien de LG G3 het niet zo goed deed in de beruchte valtest, wordt er nu gekeken naar hoe de opvolger van die phablet het doet in dezelfde beproeving. Overleeft de LG G4 de val van anderhalve meter?

LG G4: de val van anderhalve meter

Nee, de LG G4 is officieel nog niet uit, maar enkele techsites hebben het toestel toch al in handen gekregen van de fabrikant, om het apparaat op alle fronten te testen. Dan kun je denken aan de software, hoe de phablet in de hand ligt, et cetera, maar dan kun je ook denken aan fysieke beproevingen. En die kun je hieronder zien in een duidelijke video. De LG G4 wordt aan twee beproevingen onderworpen: een val van de zijkant en een val op het scherm, dat gemaakt is van Gorilla Glass 3. Overleeft de LG G4 de val? Ja en nee.

De LG G4 heeft een 5,5 inch qhd display, met volgens LG betere kleurenweergaven, helderheid en contrasten. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 808-processor, 3GB werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. De batterij is verwijderbaar en heeft een kracht van 3000 mAh. Verder zijn er de standaard verbindingen aanwezig en draait de G4 op een eigen skin van Android 5.1, onder de noem LG UX 4.0. Die UX kunnen gebruikers overigens helemaal zelf aanpassen, met volop mogelijkheden die je elders niet snel vindt.

De verkoop van de LG G4 gaat morgen van start in Korea en zal vanaf eind mei verkrijgbaar zijn in Nederland. LG G4 in Metallic Grey, Ceramic White en Gold heeft een adviesprijs van 649 euro. LG G4 in Leather Brown en Leather Black heeft een adviesprijs van 699 euro. Bij de leren varianten wordt een additionele metallic backcover meegeleverd. De Quick Circle Case beschermt de G4 en maakt de phablet geschikt voor draadloos opladen. Er is momenteel ook een pre-order-campagne actief, waarbij klanten een gratis 64GB micro SD kaart ontvangen.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Rolf
    15 mei, 2015 om 19:31

    Waarom moeten perfect functionerende nieuwe (en dure) mobieltjes altijd weer die stomme drop tests krijgen???
    Ik weet dat als ik mijn LG G3 uit mijn handen laat vallen, de kans gigantisch groot is dat het scherm te barsten is, daar hoef ik geen drop test voor te zien…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.