Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert nieuwe hybride Windows-laptops in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 17:23 CategorieWindows

Acer heeft vandaag tijdens een presentatie in Amsterdam de nieuwe hybride Windows-laptops voor 2015 gelanceerd. De Taiwanese fabrikant sloeg het stand-alone tablet-aanbod helaas over, maar er was des te meer ruimte voor 2-in-1-devices.

Klein aantal Acer-tablets in 2015

Acer heeft vorige maand in New York een groot deel van de 2015 line-up gepresenteerd, waaronder twee nieuwe Android-tablets. De Taiwanese fabrikant komt met de Iconia Tab 10 (A3-A30) en de Iconia One 8 (B1-820). Over deze modellen werd nauwelijks gesproken tijdens de persbijeenkomst in Amsterdam, vooral omdat er volgens Acer momenteel teveel concurrentie op het gebied van betaalbare tablets is waardoor er nauwelijks nog geld aan te verdienen valt. Het 10-inch model, de Iconia Tab 10, is volgens Acer een uitzondering omdat de tablet over high-end specificaties beschikt en de doelgroep voor dit model zich niet in het overvolle marktsegment van goedkope tablets begeeft. We hoeven dus de komende maanden geen groot aantal nieuwe stand-alone Android tablets van Acer te verwachten.

Hybride Acer-tablets met Windows

Waar nog wel veel vraag is en de marges groot genoeg zijn om nieuwe producten te lanceren is het marktsegment van de hybride laptops, ook wel 2-in-1-devices genoemd. Acer had al een aantal populaire Aspire Switch-modellen met een hybride design op de markt en brengt deze zomer twee nieuwe modellen naar Nederland. De Taiwanese fabrikant komt met de Aspire Switch 10 E (SW3-013) en de Aspire Switch 10 (SW5-015).

Acer-Aspire-Switch-10-E

Het laatstgenoemde model is uitgerust met de betere specificaties maar komt in een beperkte oplage naar Nederland. Het gaat om een zogenaamde limited edition die een witte afwerking meekrijgt. Beide hybride laptops draaien op een Intel-processor, komen met een 10.1-inch display en zijn voorzien van Windows 8.1-software. De Acer Aspire Switch 10 E (SW3-013) zou volgens Acer reeds verkrijgbaar moeten zijn vanaf 299 euro. De Acer Aspire Switch 10 (SW5-015) is later deze maand verkrijgbaar vanaf 449 euro.

Aspire-R11-1

Later dit jaar wordt er nog een model aan de serie toegevoegd; de Aspire Switch 11 V. Deze variant beschikt over een 11.6-inch scherm en komt vanuit de doos met Windows 10-software. Daarbij beschikt dit model over een Intel Core M-processor waardoor het apparaat minder geluid maakt (geen actieve koeling) en energiezuiniger is. Over de exacte releasedatum is nog niks bekend en naar de prijs moeten we nog gissen.

Acer-Aspire-Switch-11-V

Acer Aspire R 11 convertible

De Aspire Switch-modellen kennen we al een tijdje en hoewel de specificaties en het design aantrekkelijk zijn verschoof onze aandacht al snel naar een, op het eerste gezicht, interessanter model.

Aspire-R11-2

Acer brengt deze maand namelijk de Aspire R 11 (R3-131T) naar Nederland, een convertible met een scharnier dat het display 360 graden kan draaien. Hierdoor zijn verschillende modi, waaronder een tabletmodus, te gebruiken.

Aspire-R11

Deze convertible draait op Windows 8.1-software (met upgrade naar Windows 10 in het verschiet), beschikt over een 11.6-inch display en komt met maximaal 8GB aan werkgeheugen en 1TB aan opslaggeheugen. De vanaf prijs voor dit model is 399 euro.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10 E (SW3-013)
Windows 8
Acer Aspire Switch 10 (SW5-015)
Windows 8
Acer Iconia Tab 10 (A3-A30)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.