Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Nav: Gratis navigatie en verkeersinformatie op grote smartphones

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 15:50 CategorieApplicaties

Acer Nav is een navigatie-applicatie van de Taiwanese fabrikant die al een tijdje beschikbaar is op specifieke smartphones. Vandaag maakt Acer echter bekend dat de app voortaan gratis meegeleverd zal worden op alle Acer-smartphones met een formaat van 5-inch of groter.

Navigeren doen velen van ons al niet meer met een stand-alone navigatiesysteem, de smartphone is daar prima geschikt voor. Een uitgebreide navigatie-app kan echter nogal wat kosten maar niet wanneer je ervoor kiest een Acer-smartphone aan te schaffen.

Acer laat vandaag weten voortaan alle smartphones die het bedrijf op de markt brengt te voorzien van de eigen en gratis Acer Nav-applicatie. De enige beperking is dat de smartphone een formaat van 5-inch of groter moet hebben, wat we wel een phablet mogen noemen.

Acer Nav is een complete navigatie-app, gebaseerd op de kaarten en user-interface van TomTom en informatie over interessante punten van TripAdvisor. Je kunt zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden, zodat het geheugen niet meteen volloopt, en alles is offline beschikbaar zodat je onderweg, tijdens het navigeren, geen data verbruikt.

Op dit moment is verkeersinformatie nog niet beschikbaar in de applicatie maar Acer laat tegenover TabletsMagazine.nl weten dat tegen het einde van dit jaar verkeersinformatie, met onder meer files, toegevoegd zal worden. Ook deze functie zal gratis te gebruiken zijn. Volgens de Taiwanese fabrikant heeft dit navigatie-pakket een waarde van ongeveer 60 euro en dat is op een smartphone van 129 euro (goedkoopste 5-inch smartphone van Acer) geen verkeerde feature.

  • Delen:

Reacties

  1. Manuel
    18 mei, 2016 om 16:32

    Zojuist een Acer aangeschaft waarop AcerNAV is geinstalleerd. Echter van de verkeersinformatie is niet terug te vinden. Willen jullie nog eens informeren anders heeft HERE toch weer de voorkeur. :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.