Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Predator krijgt een Intel Atom x7-processor

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 14:11 CategorieAndroid

Acer heeft meer details vrijgegeven omtrent de gaming tablet van het bedrijf: de Acer Predator. Het apparaat krijgt een Intel Atom x7-processor onder de motorkap, dezelfde processor die we terugvinden we in Microsoft Surface 3-tablet.

Acer Predator gaming tablet met Intel Atom x7

Acer heeft tijdens de Computex-beurs in Taiwan meer details vrijgegeven omtrent de Acer Predator, de gaming tablet van het Chinese bedrijf. De tablet dook al eerder in april op tijdens een evenement in New York. Tijdens Intel-presentatie op de beurs in Taiwan maakte het bedrijf bekend dat de Predator wordt voorzien van een Intel Atom x7-processor. Dat is een 64 bit quadcore processor die ongeveer 2 watt aan energie verbruikt tijdens normale omstandigheden. Deze chip zit onder andere in de Microsoft Surface 3.

Wat weten we tot nu toe over de Acer Predator? Nou, hij krijgt een rumble feature, dat we tegenwoordig beter herkennen als haptische feedback. Dat is de trilling die bij aanraking van het touchscreen ontstaat, wanneer je een specifieke handeling verricht. Ooit een innoverende feature van de Nintendo 64, nu bijna een standaard onderdeel in smartphones en tablets. Het scherm van de Predator is 8 inch groot, maar over de resolutie is nog niets gezegd. Wel weten we dat de gaming-tablet vier speakers aan de voorkant gaat krijgen.

Dan blijven er nog twee vragen over: wat zijn verder de specs en hoe gaat Acer de tablet in de markt zetten? Het apparaat moet het in elk geval opnemen tegen de Shield Tablet van Nvidia, die momenteel een feestje viert als de meest populaire gaming-tablet binnen het Android-ecosysteem. De Shield Tablet is voorzien van een Tegra K1-chip, die behoorlijk sterk is, dus we zijn benieuwd met wat voor specs Acer op de proppen komt. Wanneer Acer dat bekendmaakt, is helaas nog niet duidelijk. Wij zijn benieuwd wat er nog in het verschiet ligt.

  • Delen:
Acer Predator 8 (GT-810)
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.