Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amerikaanse winkeliers nog niet enthousiast over Apple Pay

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 9:40 CategorieApplicaties

Er zijn enkele winkeliers in Noord-Amerika die nog niet enthousiast zijn over Apple Pay, vanwege de kosten en het gebrek aan data. Bij sommige winkels is het zo dat de klanten het er niet eens over hebben of naar vragen; waarom zou je dan nu meegaan?

Apple Pay: sommige winkeliers zijn niet enthousiast

Voor winkeliers ligt het vaak heel simpel: wanneer iets de investering niet waard is, waarom zou je die dan maken? Dat is momenteel het geval met Apple Pay. Hoewel Apple zich blijft inzetten om winkeliers over te halen voortaan ook Apple Pay te accepteren, zijn er nog wat hobbels op de weg. Een anonieme retailer geeft aan dat het bedrijf uit Cupertino hen maar blijft bellen met de vraag of ze Apple Pay willen ondersteunen; die retailer heeft al meerdere keren aangegeven dat niet te doen, omdat de klanten er niet naar vragen.

Het Noord-Amerikaanse bedrijf Ahold USA heeft problemen met de investering voor het platform. Volgens Maureen Elworthy, verantwoordelijk voor de financiën van het bedrijf, is het zo dat de investering het niet waard is, omdat het alleen maar geld kost. Apple bagatelliseert dergelijke statements door te zeggen dat de investering naar Apple Pay klein is, wanneer winkeliers al de investering hebben gemaakt naar nieuwe betaalterminals, die contactloze betalingen ondersteunen. Apple Pay werkt namelijk ongeveer hetzelfde.

Wanneer Apple Pay naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt. Wel schijnt het zo te zijn dat het Verenigd Koninkrijk deze zomer de betaaldienst van Apple mag verwachten, waardoor die de eerste stappen zet in Europees grondgebied. Apple Pay werkt alleen door de samenwerking met banken en winkels, waardoor het bedrijf uit Cupertino nog heel wat gesprekken moet voeren om de dienst in alle Europese landen werkende te krijgen. Mogelijk horen we er vanavond meer over, tijdens Apples WWDC-presentatie.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.