Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-app Spotify krijgt kleine design tweaks

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 10:17 CategorieAndroid

Spotify heeft een aantal designtweaks doorgevoerd in zijn Android-applicatie, die nu iets fijner en logischer in gebruik te nemen is. Helaas hebben we nog geen Material Design en ook geen Chromecast-ondersteuning, maar wel dus een betere gebruikerservaring.

Spotify voert design tweaks door bij Android-app

Spotify is begonnen met de uitrol van de update voor de Android-app, die de gebruikerservaring ten goede moet komen. Met deze update voert Spotify namelijk een aantal designtweaks door die ervoor moeten zorgen dat de minispeler onderin beeld beter moet samenwerken met de main player. Zo heb je nu een klein pijltje links bovenin dat ervoor zorgt dat de main player naar beneden wordt verplaatst en verandert in de miniplayer. Daarnaast kun je nu in de miniplayer swipen om van nummers te wisselen.

De meest duidelijk verandering is misschien nog wel de aanpassingen van de albumart, die grote afbeeldingen van een albumcover op je scherm. In de oude Spotify-versie neemt die cover bijna de helft van het scherm in beslag. Die afbeelding is nu een stuk kleiner, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de interface. Zo zie je nu aan beide kanten van een albumcover de vorige en de volgende cover en kun je swipen van het ene naar het andere album. Tenminste, dat kon je altijd al, maar daar is nu meer nadruk op gelegd.

Rechts bovenin vind je nu een nieuw knopje, net zoals je die in de Google Play Music-applicatie vindt. Wanneer je daar op tapt, word je gebracht naar de lijst met nummers die nu worden afgespeeld. In de minispeler heb je overigens een pijltje die omhoog wijst, waarmee je dus weer de hoofdspeler oproept. Al met al zorgen deze aanpassingen voor een fijnere gebruikerservaring. Mocht de update nog niet bij je aangekomen zijn, dan kun je het bestand via APK Mirror downloaden en handmatig installeren door een keer op het bestand te tappen.

  • Spotify
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.