Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android M krijgt een ‘niet storen’-modus

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 12:03 CategorieAndroid

Toen Android 5.0 Lollipop nog Android L was, kwam de ‘niet storen’-modus al aan het licht, maar dat werd de prioriteitenmodus zoals we hem nu kennen binnen Lollipop. Android M lijkt nu echter wel de ‘niet storen’-modus te krijgen zoals hij aanvankelijk bedoeld was.

‘Niet-storen’-modus voor Android M

Toen Android 5.0 Lollipop nog niet was aangekondigd als Lollipop en iedereen het had over Android L, spraken we al over een ‘niet storen’-modus voor het besturingssysteem van Google. Die feature is uitgegroeid tot de prioriteitenmodus zoals we hem nu kennen binnen Android 5.0 en Android 5.1 en niet iedereen is er over te spreken. Ja, er zijn inmiddels wat aanpassingen gedaan, maar het zorgt er nog niet voor dat iedereen er enthousiast over is. Met Android M probeert Google het nogmaals met deze feature.

android-m-do-no-disturb-groot

Android M heeft, zoals het er nu naar uitziet en gebaseerd op de preview-versie voor ontwikkelaars, niet langer de beschikking over de interruptie-opties zoals we die kennen van Android 5.0 Lollipop. In plaats daarvan kun je het volume helemaal naar beneden drukken, waarna de ‘niet storen’-modus automatisch aangezet wordt onder de noemer ‘alarms only’. Je kunt die modus overigens ook aanzetten vanuit het snelle menu, dat je weer tevoorschijn haalt door de statusbalk naar beneden te trekken; daar krijg je meer functies te zien.

Die opties uit het snelle menu komen bekend voor, want die lijken al wat meer op de huidige configuraties. Je kunt kiezen uit de prioriteitenmodus, de modus voor alarmen alleen of complete stilte. Je kunt uiteraard wel bellen, ongeacht de modus. Hoewel ook deze functies nogal ruw aanvoelen en we hopen dat ze wat gestroomlijnder gaan aanvoelen, is het al wel een stap in de goede richting. Wil je meer lezen over Android M? Sla dan ons uitgebreide nieuwsarchief er nog eens op na, voor een compleet overzicht over alles Android M.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.