Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple en IBM gaan applicaties voor het onderwijs ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2015, 14:06 CategorieApple

Het lijkt erop dat Apple het huidige onderwijs op de schop wil nemen. In samenwerking met IBM gaat het applicaties ontwikkelen voor scholieren en studenten. Dit is niet de eerste keer dat deze partijen een samenwerking aangaan. Apple en IBM hebben namelijk al een aantal succesvolle zakelijke applicaties op de markt gebracht. Een veelbelovende samenwerking dus!

Apple-apps voor het onderwijs

Op het moment worden scholieren en studenten eigenlijk alleen maar beoordeeld op basis van gedragingen in de klas en tijdens het afnemen van toetsen. Dit betekent eigenlijk dat een scholier of student beoordeeld wordt op basis van een momentopname. De meeste leraren en docenten hebben in principe geen flauw idee hoe de scholier of student tijdens een gehele periode gepresteerd heeft. Wat gaan Apple en IBM hier aan doen?

Apple en IBM willen daarom een informatie verschaffende applicatie ontwikkelen voor de leraren en docenten. Op deze manier kunnen zij precies bijhouden hoe een bepaalde scholier of student in een specifieke periode presteert. Hoe ze dit precies willen gaan aanpakken, blijft nog een verassing. Van de combinatie Apple en IBM mogen we mooie resultaten verwachten. Apple weet als geen ander hoe het hardware en software moet ontwikkelen en IBM’s specialiteit is het analyseren van informatie.

De eerste werkende versie wordt rond oktober verwacht. Het is te verwachten dat de applicatie eerst alleen in Amerika beschikbaar wordt gesteld. Aangezien de schoolsystemen nogal verschillen met die van Europa kan het nog wel even duren, voordat wij deze tablet applicatie in de klaslokalen gaan zien.

Denk jij dat onze kinderen er op vooruit gaan met onze kinderen? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.